Plajele din cele mai populare stațiuni de la Marea Neagră vor fi mai late cu aproximativ 100 de metri și ar trebui să reziste la valuri timp de 50 de ani. Potrivit Știrile TVR, se lucrează la amenajarea plajelor din Constanța, Mamaia Sud și Eforie.

De asemenea, pe plaja Tomis Nord s-a intevenit, lucrările s-au încheiat, iar acum plaja cu nisip are o lățime de 100 de metri.

Până la sfârșitul lunii octombrie urmează să se mai finalizeze patru sectoare de plajă: Eforie Nord, Tomis-Sud și Tomis-Centru. Costurile proiectului se ridică la aproximativ 170 de milioane de euro.

În anii următori se va lucra și pentru mărirea plajelor din Năvodari sau Vama Veche. Lucrările vor costa în jur de 500 de milioane de euro.

Prima plajă de pe litoralul românesc a fost amenajată în 1882, în dreptul hotelului Carol din Constanța. S-au cheltuit atunci peste 7.000 de lei pentru construcția a două barăci foarte mari, de scânduri, cu 21 de cabine pentru bărbați și 10 pentru femei. Pe atunci, femeile intrau în apă în costume de baie care le acopereau trupul până la gât.

În 1887 s-a amenajat o a doua plajă, în zona bisericii armene din Constanța.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.