Se deschide un nou mall în România. Cum va arăta ParkLake

parklake mall bucurești
Foto: parklake.ro

ParkLake, cel mai nou mall din București, construit în apropierea Parcului Titan din sectorul 3 al Capitalei, îşi va deschide porţile pe 1 septembrie, informează economica.net.

Centrul reprezintă o investiţie de 180 de milioane de euro și va avea peste 200 de magazine, 23 de restaurante şi un cinematograf multiplex, pe o suprafaţă totală închiriabilă de 7 hectare.

Mall-ul ParkLake, construit în parteneriat de Sonae Sierra şi de Caelum Development, a semnat până acum contracte de închiriere cu Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear, Zara Home şi Oysho, precum şi cu H&M, Koton, Maxitoys şi Maxbet. Carrefour va deține și va opera un hipermarket de 12.000 metri pătrați.

ParkLake va avea o parcare subterană de 2.600 de locuri.

„Centrul va dispune de un design unic, în ton cu mediul înconjurător, şi de o combinaţie distinctivă de activităţi de divertisment şi sport în legătură strânsă cu Parcul Titan, în vecinătatea căruia se află”, se arată într-un comunicat de presă al dezvoltatorului.

Construcția mall-ului ParkLake a fost însă dur criticată de o parte a bucureștenilor, care au protestat împotriva construirii unui mall pe spațiul verde, într-un București deja sufocat de prea multe betoane.

„Suntem o comunitate de tineri și familii ce trăim în jurul oazei de verdeață numita Parcul IOR. Ne-am simțit de atâtea ori bine pe aleile sale și vrem sa ne implicam în protejarea acestui spațiu”, se arată pe site-ul prieteniiparculuiior.blogspot.ro.

Ei s-au coalizat în grupul „Prietenii Parcului IOR”, pagina de Facebook omonimă având peste 12.000 de fani. Bucureștenii nemulțumiți de proiectul ParkLake au organizat mai multe acțiuni de protest împotriva construirii noului mall.

Iată câteva imagini cu viitorul mall ParkLake:

parklake mall bucurești
Foto: parklake.ro
parklake mall bucurești
Foto: parklake.ro
parklake mall bucurești
Foto: parklake.ro
parklake mall bucurești
Foto: parklake.ro
parklake mall bucurești
Foto: parklake.ro
parklake mall bucurești
Foto: parklake.ro

Recomandările editorilor GreatNews:

Câți bani îți dă Statul dacă îți cumperi o mașină electrică
Cea mai inteligentă fermă din România. Plante crescute cu ajutorul computerului
Renault caută în România pilot de transport

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.