Se construiesc cele mai spectaculoase poduri turistice din România

Imagine din proiectul de construcție peste Cascada Tamina FOTO: Adevarul.ro
Imagine din proiectul de construcție peste Cascada Tamina FOTO: Adevarul.ro

Conducerea Regiei Locale a Pădurilor Săcele a anunțat, în urmă cu trei luni, că va aloca 350.000 de lei pentru a construi poduri suspendate care vor trece peste cascada Tamina.

O veste bună este și faptul că această investiție va fi făcută din banii obținuți tot din turism. Mai exact, e vorba de fonduri realizate din vânzarea biletelor la Canionul 7 Scări.

Nu toți turiștii au avut acces la această cascadă, întrucât drumul este aproape distrus și accesibil doar celor care au echipament special de cățărare.

Jurnaliștii de la Adevărul spun că în proiectul de reabilitare a Cascadei Tamina sunt prevăzute poduri suspendate cu lanțuri, realizate din oțel zincat, dar și o zonă de unde turiștii pot admira priveliștea.

Tamina s-a format în urma adâncirii unei linii vechi de drenaj și prin prăbușirea unei peșteri. Se află la o altitudine de 1.100 de metri în Masivul Piatra Mare și este de fapt o înșiruire de cinci cascade, cea mai mare având 10 metri.

Zona a fost denumită Ursărie, întrucât aici poți fi văzuți des urși. Accesul spre cascadă se face din DN1, la Timișul de Sus, la fel ca și pentru Canionul 7 Scări. După ce ați ajuns la barieră trebuie să urmați traseul marcat cu albastru, pe care îl parcurgeți în aproximativ o oră, mai spun jurnaliștii de la Adevărul.

SURSA FOTO: Facebook via adevarul.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: