Scrisoarea unui copil de 6 ani s-a viralizat pe internet și face înconjurul lumii

scrisoare obama băiat siria
Foto: YouTube

Într-o scrisoare adresată președintelui american Barack Obama, un băiat din Statele Unite se oferă să îl primească în familia sa pe Omran, băiețelul sirian care a fost filmat în stare de șoc într-o ambulanță, imediat după ce un bombardament a distrus casa în care locuia, relatează BBC.

Imaginea lui Omran stând în ambulanță în stare de șoc și plin de sânge a făcut înconjurul lumii, devenind un simbol pentru ororile războiului din Siria.

Băiatul în vârstă de 6 ani i-a scris lui Barack Obama pentru a-i spune că familia sa îl va primi pe Omran.

Scrisoarea lui Alex din New York s-a viralizat pe internet. El a scris-o după ce a văzut fotografia cu băiețelul sirian în ambulanță, plin de sânge și în stare de șoc.

Obama a citit scrisoarea la summitul pentru refugiaţi de la ONU. Liderul american a precizat că scrisoarea vine din partea unui copil „care nu a învățat să fie cinic, suspicios sau temător”.

“Cu toții ar trebui să fim mai mult ca Alex. Imaginați-vă cum ar arăta lumea dacă am fi așa. Imaginați-vă suferința pe care am putea-o alina și viețile pe care le-am putea salva”, a mai comentat Obama.

Scrisoarea lui Alex a fost publicată de Casa Albă, iar băiețelul a fost invitat să citească el însuși mesajul în fața unei camere de filmat. Videoclipul a fost shareuit de peste 60.000 de ori pe Facebook.

Iată mesajul lui Alex:

Dragă președinte Obama,

Îți amintești de băiatul care a fost luat de ambulanță în Siria? Poți să te duci, te rog, să îl iei de acolo și să îl aduci în casa noastră? Parchează în stradă sau pe alee și noi o să vă așteptăm cu steaguri, flori și baloane. O să îi oferim o familie și el va fi fratele nostru.

Catherine, sora mea mai mică, va aduna fluturi și licurici pentru el. La școala mea am un prieten din Siria, Omar, și am să le fac cunoștință și ne putem juca împreună.

Îl putem invita la zile de naștere și el ne va învăța o altă limbă. Noi îl putem învăța engleza, așa cum l-am învățat pe prietenul meu Aoto din Japonia. Vă rog să îi spuneți că Alex va fi fratele lui, că Alex este un băiat foarte bun, exact cum e și el.

Deoarece nu are jucării și nu va aduce jucării cu el, Catherine va împărți cu el iepurașul ei mare albastru, cu dungi albe. Iar eu am să îi împrumut bicicleta mea și îl voi învăța cum să meargă. Am să îl învăț adunări și scăderi la matematică. Și poate să miroasă luciul de buze în formă de pinguin al lui Catherine – ea nu lasă pe nimeni să îl atingă!

Vă mulțumesc foarte mult! Abia aștept să veniți!

Alex
6 ani

scrisoare alex barack obama scrisoare alex barack obama scrisoare alex barack obama

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNew:

O caricatură umilește refugiații ajunși în Europa. Băiețelul găsit mort pe plajă, personaj principal

Strania poveste a tancului din Siria cu numere de înmatriculare românești

https://greatnews.ro/turcii-au-intrat-cu-tancuri-siria-coalitia-internationala-lansat-mai-multe-avioane/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.