Schimbă-ți parola pe Yahoo. Au fost furate datele a peste 500 de milioane de conturi

Yahoo a anunțat aseară că au fost furate, în urmă cu doi ani, datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori. Datele furate ale utilizatorilor ar putea include nume, adrese de mail, numere de telefoane, date de naștere, parole și în unele cazuri întrebările de securitate și răspunsurile criptate sau necriptate, spun cei de la Yahoo.

Acest lucru s-a întâmplat, potrivit reprezentanților Yahoo, în urma unui atac cibernetic masiv al unui grup de hackeri plătiți de un stat. Cei de la Yahoo au transmis că există deja o anchetă în care sunt implicate și autoritățile statului. Compania a trimis și un mesaj utilizatorilor în care cere, printre altele, preventiv, schimbarea parolelor conturilor de mail.

Verizon a anunțat că achiziționează Yahoo! la sfârșitul lunii iulie. Tranzacția este în valoare de 4,4 miliarde de dolari.

În ultimii ani, gigantul IT american s-a confruntat cu probleme economice. 2015, de exemplu, a fost un an foarte slab pentru compania Yahoo, care a raportat pierderi de peste 4,3 miliarde de dolari.

În ultimii ani, acționarii au acuzat-o pe șefa companiei, Marissa Mayer, de proastă organizare și de faptul că a investit foarte mulți bani în aplicații și idei care nu s-au bucurat de succes.

De asemenea, compania americană anunțase în urmă cu câteva luni că vrea să renunțe la 15% din personalul său, adică la nouă mii de oameni și își va închide birourile din cinci locații diferite.

Yahoo s-a vândut unei companii de telefonie mobilă

https://greatnews.ro/probleme-pentru-conturile-de-yahoo-mail-sunt-afectate-si-cele-din-romania/