Satul din România în care e „iadul câinilor”: „Așa e datina la noi!”

O filmare în care apar trei tineri care maltratează un câine a devenit viral pe rețelele de socializare și a stârnit furia oamenilor. Scena s-a întâmplat în satul Tătaru din județul Brăila. Cei trei tineri, care au intrat în direct la Antena 1, au declarat că „așa e datina la noi, câinii sunt arși pe bot pentru jigodie și li se taie coada ca să fie mai răi”. Mai mult, aceștia nu consideră că au greșit.

După ce mai multe asociații de protecția animalelor s-au sesizat, Direcția Sanitar-Veterinară și Poliția au reușit să-i identifice pe cei trei și le-a dat amenzi de câte 1.500 de lei și au întocmit dosar penal. Din fericire, câinele a ajuns la o organizație de protecția animalelor.

În alte țări, pedepsele sunt mult mai aspre pentru cei care maltratează animalele. O pedeapsă dură, care a făcut înconjurul lumii, a fost primită săptămâna trecută de un tânăr în vârstă de 25 de ani, după ce a fost găsit vionvat de faptul că a torturat și a omorât șapte câini.

Jason Brown a fost condamnat de un tribunal din Nevada la o pedeaspă de 28 de ani și ar putea cere să iasă pentru bună purtare după cel puțin 11 ani de închisoare.

Șocant este că Brown a și filmat ceea ce a făcut. „Imaginile respective pe care le-am văzut nu le voi uita niciodată”, a declarat judecătorul, care nu a permis ca și cei din sală să le vizioneze, din cauza durității lor.

„Cruzimea și sadismul șochează. Lucrul care m-a speriat și mai mult este, în primul rând, faptul că ai filmat ce ai făcut. Asta înseamnă că ai vrut să revezi tot ce ai făcut, ai văzut totul ca pe un trofeu. Le-ai arătat prietenilor tăi și ai râs”, a mai adăugat judecătorul, după ce a văzut imaginile filmate de Brown.

Polițiștii l-au arestat pe Jason Brown în iulie 2014, după ce au descoperit într-o cameră de motel pe care acesta a închiriat-o patru câini morți, despre care criminaliștii au spus că au fost torturați și au trecut prin chinuri groznice. Apoi au fost găsiți încă trei câini care au avut aceeași soartă după ce au ajuns în mâinile lui Jason Brown.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.