S-a întors Simona? Încă o victorie splendidă a româncei la Birmingham

După un sezon pe zgură sub așteptări, încheiat fără niciun trofeu, Simona Halep arată o formă excelentă pe iarbă.

Românca în vârstă de 23 de ani, aflată pe locul 3 în lume, a câștigat azi, cu mare lejeritate, al doilea său meci la Birmingham, turneu unde își face încălzirea pentru Wimbledon.

Simona Halep, principala favorită a competiției din mijlocul Angliei, nu i-a dat nicio șansă cehoaicei Klara Koukalova, scor 6-1, 6-3. Constănțeanca s-a calificat fără emoții în semifinale după o partidă care se anunța a fi delicată – Koukalova izbutit patru victorii fără set pierdut la Birmingham.

A fost categoric ziua Simonei, care va avea un adversar dificil în partida următoare: Kristina Mladenovic, din Franța.

Blonda din Hexagon, aflată pe locul 43 în lume, a câștigat surprinzător singurul duel direct: 7-6 (1), 6-4, în sală, la Paris, în urmă cu un an. Mladenovic are un 2015 lipsit de satisfacții, însă poziția sa slabă din clasament este înșelătoare.

La Birmingham, franțuzoaica în vârstă de 22 de ani a învins-o pe Eugenie Bouchard, superstarul canadian continuându-și prăbușirea spectaculoasă în acest sezon.

Simona Halep țintește al patrulea titlu al sezonului și primul pe iarbă din ultimii doi ani. Moralul său pare să fie cel potrivit pentru această ocazie, iar nesiguranța arată pe zgură e deja istorie.

Birmingham se poate dovedi un tonic excelent pentru campioana din România, care are o semifinală de apărat la Wimbledon.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Locuri de muncă în Germania. O firmă oferă și alocație pentru copiii angajatului
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag