Românul care vrea să își împartă casa cu refugiați: „Oamenii aceia trăiesc drame!”

Răzvan Vasile FOTO: Arhivă personală via adevarul.ro
Răzvan Vasile FOTO: Arhivă personală via adevarul.ro

Răzvan Vasile a anunțat că vrea să fie gazdă pentru două familii de refugiați. Are 28 de ani, este matematician și lucrează la una dintre cele mai cunoscute companii românești în lume, Bitdefender.

„Ofer găzduire pentru două familii de refugiați, părinți plus copii. Am un dormitor și o mansardă libere. În numele umanității trebuie să fim solidari cu refugiații ce nu au cămin și mâncare!”, spune Răzvan, care locuiște într-o casă din București, potrivit adevarul.ro.

A luat deja legătura cu comunitate siriană din România pentru a-l pune în legătură cu familii de refugiați și speră să-i urmeze gestul și alți români.

„Oamenii aceia trăiesc drame, cred că toţi care au văzut filmul Lista lui Schindler au rămas mişcaţi de suferinţele acelor oameni siliţi să-şi părăsească locul. Să nu ne mai smiorcăim la televizor, ci să facem ceva în practică.

Să recunoaştem, criza refugiaţilor nu reprezintă o criză la nivelul unei ţări solitare. Nu reprezintă criza refugiaţilor din Germania sau a refugiaţilor din Ungaria; nici măcar nu reprezintă criza refugiaţilor din Europa. Reprezintă o criză la nivel umanitar! Suntem datori în faţa propriei noastre conştiinţe, în faţa lui Dumnezeu, să îi ajutăm pe cei nenorociţi de soartă! Să nu ne ferim de cuvinte, refugiaţii aceştia sunt nenorociţi de soartă!”, mai transmite Răzvan Vasile.

Matematicianul a făcut și un apel către toți românii. „Fac apel la voi, pentru că niciodată nu vom fi pregătiţi în faţa Dramei, pe care o numim istorie… Dar putem să fim pregătiţi să oferim căldura în sufletele celor care au nevoie, apă şi pâine pentru nevoiaşi, pătură şi adăpost pentru cei care sunt pe drumuri! Fac apel la fiecare român în parte, fac apel la vestea noastră de oameni primitori şi cu suflet curat!

Fac apel să nu-i lăsăm pe acei oropsiţi de soartă să-şi găsească sfârşitul prin gări sau prin cine stie ce colţuri de stradă! Fac apel să nu lăsăm copiii – de vârsta copiilor noştri – înfometaţi, sub cerul liber, să-i vânture vântul ca pe nişte câini.

Să arătăm acestor copii că umanitatea nu a pierit, că cineva are grijă de ei. Mai fac apel la toate institutiile de mass-media să coordoneze şi să promoveze o iniţiativa civică de găsi adăpost pentru refugiaţi! Vocea voastră este mai puternică decât a mea, dar sunt convins că simţim la fel! În fine… fac apel să fim oameni într-o perioadă de profundă criză a umanităţii”, a mai transmis Răzvan Vasile.

Dacă v-au plăcut fotografiile, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.