Românii pot merge cu avionul la mare. Mai ieftin decât la tren, zbor de o oră

FOTO: Blue Air cele mai ieftine zboruri
FOTO: Blue Air

Blue Air a anunțat că va introduce mai multe zboruri interne care vor lega litoralul cu marile orașe din țară. Astfel, începând din aprilie 2017, vor fi câte două zboruri dus-întors Constanța – Timișoara, Constanța – Cluj și câte un zbor Constanța – Iași și Constanța – Oradea.

„Preţurile încep de la 90 de lei, pe interne, un număr suficient de locuri, tariful include pe lângă transportul între Constanţa şi aceste rute un snack, care va fi un sandviş, băuturi răcoritoare, oferite gratuit, şi un bagaj până la 32 de kilograme care va putea fi înregistrat gratuit”, a declarat directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu.

Ca o comparație, un drum cu trenul Cluj – Constanța costă în jur de 130 de lei, în funcție de ruta aleasă. În plus, distanța se parcurge în minim 11 ore. Cam aceiași bani se plătesc și pentru un bilet Timișoara – Constanța, iar drumul se face în minim 11 ore, dacă nu sunt întârzieri. Cu avionul s-ar face în jur de o oră, maxim o oră și jumătate.

Noile rute au fost introduse cu sprijinul Asociației Litoral-Delta Dunării și Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța.

„Având în vedere că în ultimii 20 ani pe Aeroportul Constanţa, care deserveşte litoralul românesc, nu mai aterizau curse interne, Asociaţia Litoral – Delta Dunării (A.L.D.D.) şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au demarat începând din 2014 un proiect de atragere de zboruri către litoralul românesc, pentru a creşte numărul de turişti şi durata medie a sezonului turistic în această destinaţie.

Începând din anul 2015 am reluat negocierile cu compania TAROM şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea-Băile Felix, Timiş şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România.

Din păcate, negocierile cu compania Tarom au eşuat repetat, dar proiectul nostru se finalizează cu succes, tot cu o companie românească, Blue Air fiind prima companie aeriană care deschide baza aeriană pe Aeroportul Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă comun trimis de cele trei părți.

Pe lângă zborurile interne, din aprilie 2017 vor mai fi introduse zboruri Blue Air din Constanța către Roma, Paris, Milano, Stuttgart și Bratislava sau Varșovia. De asemenea, vor fi menținute pe perioada verii zborurile charter Constanța – Tel Aviv (3 zboruri pe săptămână) și vor fi introduse chartere spre Beirut și Bruxelles.

Din această toamnă, Blue Air va opera și mai multe curse aeriene care vor lega Iașiul cu Timișoara și Cluj.

S-au pus în vânzare bilete de avion de 8 euro din București spre destinații din Europa

Bilete de avion ieftine spre zeci de orașe europene superbe. Prețuri de la 10 euro

Va bate vântul în gările CFR. Cât de ieftin va fi să călătorești cu avionul în țară