Românii NU au fost implicaţi. Cine sunt cei 4 bărbaţi arestaţi în cazul camionului cu 71 de cadavre

Deşi iniţial se anunţase că şi un român face parte din reţeaua de traficanţi de persoane responsabilă de moartea a 71 de persoane într-un camion, ancheta ungaro-austriacă a arătat că niciun conaţional nu a fost implicat în această tragedie, una dintre cele mai mari din istoria recentă a Austriei.

71 de cadavre au fost descoperite, joi, într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria. Ancheta a început imediat, iar un zvon pornit de la o declaraţie a unui oficial ungar a determinat presa să relateze că şi un român ar fi implicat în reţeaua de trafic de persoane responsabilă pentru tragedie.

Ancheta oficială ungaro-austriacă a arătat însă că în reţea ar fi implicate persoane din Bulgaria şi Ungaria, relatează AFP. Purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece a declarat că, pentru moment, patru bărbaţi au fost arestaţi. Proprietarul camionului şi cei doi şoferi sunt toţi cetăţeni bulgari, primul având origine libaneză. Al patrulea arestat este un cetăţean afgan.

Cei patru vor fi judecaţi în Ungaria.

Printre cele 71 de persoane – cel mai probabil, imigranţi sirieni – se aflau 59 de bărbaţi, 8 femei şi 4 copii. Cauza exactă a morţii celor 71 nu a fost stabilită încă, însă, cel mai probabil, refugiaţii au murit asfixiaţi.

Ungaria urmează să finalizeze, la 31 august, un gard de sârmă ghimpată înalt de patru metri, pentru a împiedica imigranții să pătrundă ilegal pe teritoriul său. Măsura guvernului de la Budapesta, îndelung criticată de oficiali ai UE, ar putea conduce și la o dezvoltare a rețelelor de trafic de persoane, deoarece imigranții vor socoti că ultima lor șansă de a ajunge într-un stat dezvoltat al UE este să apeleze la acești infractori.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cel mai nou pământ românesc. Întins cât Bucureştiul, dar accesul este interzis

Joburi în străinătate pentru cupluri. Salarii și de peste 1800 de euro

Telefoanele momentului, la reducere pe eMAG

Surprinzătoarea reamenajare dintr-o casă veche de 200 de ani

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.