Românii învață lecția reciclării. Au strâns cu 55% mai multe ambalaje

Tot mai mulți români reciclează ambalajele

Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei mărcii „Punctul Verde” în România, a reciclat anul trecut 54.126 tone de deşeuri de ambalaje generate în gospodării, cu 55% mai mult decât anul anterior.

,,Cantităţile de deşeuri de ambalaje reciclate de la populaţie au crescut an de an (…). Investiţiile noastre pentru acest sector s-au ridicat anul trecut la aproximativ 10 milioane de lei – acestea incluzând costurile de colectare, sortare și transport al deșeurilor către fabricile de reciclare, investițiile în infrastructura de colectare separată și în campaniile de informare a populației privind importanța reciclării deșeurilor de ambalaje” a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

Investiţiile industriei au determinat extinderea hărţii naţionale de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, de la 464 de localităţi în 2013, la 527 de localităţi la finalul anului 2014. În prezent, aproximativ 50% din populaţia României – circa 9.4 milioane de români – pot colecta separat deşeurile de ambalaje prin serviciul dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu autoritățile locale și operatorii de salubritate desemnați.

Cantităţile de ambalaje reciclate de la populaţie sunt doar o parte din totalul realizat de Eco-Rom Ambalaje.

În anul 2014, organizaţia a susținut reciclarea a 376.094 tone de deşeuri de ambalaje provenind atât din gospodării, cât şi din sectoarele comerciale şi industriale.

Această cantitate  reprezintă 60% din totalul ambalajelor puse pe piaţă de companiile membre, respectiv 623.860 tone.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Locuri de muncă în fermele din Danemarca. Se poate merge și în cuplu
Sute de kilometri de trasee de bicicletă, amenajate peste colinele Transilvaniei
Experiment. Cum reacționează oamenii când văd copii bătuți pe stradă