Experiment. Cum reacționează oamenii când văd copii bătuți pe stradă

Experiment Foto: Captură Youtube

Momentele de la TV sau de pe internet în care copiii sunt bătuți cu bestialitate de către adulți îi revoltă adesea pe cei care le privesc și adesea susțin cu tărie că nu ar trece nepăsători pe lângă o asemenea scenă.

Câțiva tineri suedezi și-au propus să îi pună la încercare pe trecătorii care văd cum doi copii sunt certați, umiliți și bătuți în plină stradă.

Cei care au asistat la șocanta scenă au putut observa cum copiii sunt aruncați la pământ de către doi tineri și cum sunt loviți în repetate rânduri.

Deși mulți s-ar aștepta să îi vadă pe trecători cum sar să îi ajute pe copii, mulți preferă să treacă nepăsători și doar să se uite îngrijorați la scena care se desfășoară în fața lor.

Aproximativ 35% dintre trecători s-au comportat în acest fel. În schimb, alții le-au cerut explicații bătăușilor și s-au certat cu ei pentru a-i lăsa pe copii în pace. Deși cei care îi umileau pe copii au încercat să se scuze și să spună că nu au făcut nimic rău, trecătorii continuă să le ceară explicații și unii chiar au coborât din mașină și au intervenit pentru a-i salva pe cei doi băieți.

Alți suedezi au amenințat că vor chema Poliția dacă cei doi copii nu vor fi lăsați  în pace și nu au plecat de lângă copii până nu s-au asigurat că sunt în regulă.

La finalul experimentului, „bătăușii” le-au mulțumit celor care au intervenit pentru a-i salva pe copii și le-au spus acestora că scopul lor este de a-i încuraja pe oameni să ajute și să intervină atunci când este necesar.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea fraților care filmează sălbăticia din pădurile Bucovinei
Povestea bunicului Lazăr, meșterul care repară morile de apă din vremea lui Mihai Viteazu
TOP 10. Cele mai fericite țări din lume

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.