România s-a calificat în Grupa Mondială Fed Cup. „Rezervele” au cucerit Canada

Eugenie Bouchard, superstarul Canadei, a pierdut şi al doilea meci de simplu, în timp ce Alexandra Dulgheru a adus punctul decisiv pentru România, care revine în Grupa Mondială Fed Cup după 23 de ani.

Fără Simona Halep şi cu o echipă lipsită de experienţă, România a obţinut o victorie splendidă la Montreal. Irina Begu, care pierduse surprinzător în faţa tinerei Francoise Abanda, a fost înlocuită de Andreea Mitu pentru duelul cu Eugenie Bouchard.

A şaptea jucătoare a lumii, care nu mai câştigase un meci de ceva vreme, pierzând şi în faţa Alexandrei Dulgheru, cu o zi înainte, a început bine duelul. A câştigat primul set cu 6-4 şi se părea că Andreea Mitu, locul 103 WTA şi o debutantă în Fed Cup, va ceda partida.

A urmat, însă, o revenire extraordinară a româncei, care până în urmă cu două săptămâni n-avea nicio victorie în circuitul WTA. Andreea Mitu s-a impus cu 6-4 în setul doi, iar în decisiv a distrus-o pe Bouchard, scor 6-1, care nu şi-a ajutat cu nimic echipa în confruntarea cu România.

Punctul decisiv a fost cucerit de Alexandra Dulgheru, care a avut un meci mai dificil decât ar fi părut la prima vedere cu Francoise Abanda. Românca a condus în primul set, însă adolescenta din Canada a câştigat cu 6-3. Alexandra a revenit spectaculos în maşna secundă, pe care şi-a adjudecat-o cu 7-5, în timp ce în ultima manşă a câştigat lejer, cu 6-2, profitând de o cădere a adversarei sale.

Partida de dublu, care nu mai era relevantă pentru determinarea învingătoarei, a fost câştigată de canadiencele Gabriela Dabrowski şi Sharon Fischman, scor 6-1, 4-6, 10-5, cu perechea română Andreea Mitu/ Raluca Olaru.

România va evolua în Grupa Mondială Fed Cup, unde mai sunt prezente şi celelalte cele mai bune şapte echipe din lume: Cehia, Rusia, Franţa, Germania, Italia, Olanda şi Elveţia. Una dintre ele va fi adversara echipei noastre în sferturile de finală ale ediției 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea unei prietenii superbe: „Eu sunt brațele lui, iar el e ochii mei”
Cât costă un apartament într-un bloc de containere
Un nou stat în Europa. Unde se află națiunea oamenilor liberi