România, o poveste de succes? Cea mai mare creștere economică din UE în ultimele luni

Estimările Oficiului European pentru Statistică, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul trei din acest an.

Eurostat susține că economia României a crescut cu 1,4%, fiind cea mai mare rată de creștere din Uniunea Europeană, scrie Agerpres. Țara noastră e urmată în clasament de Croația (1,3%), Malta (1,1%), Letonia (1%), Slovacia și Polonia (cu o creștere de 0,9%), Suedia și Spania (0,8%).

Doar economiile din Grecia (minus 0,9 la sută), Estonia și Finlanda (cu minus 0,5%) și Danemarca (minus 0,1%) au înregistrat scăderi.

PIB-ul României a crescut și el, cu 3,6% față de nivelul de anul trecut, fiind pe locul cinci în topul Uniunii, după Malta (5,6%), Cehia (4,5%), Suedia (3,9%) și Polonia (3,7%).

În total, economia Uniunii Europene a înregistrat un avans de 1,9%, o creștere similară cu cea înregistrată în precedentele trei luni.

De curând, Comisia Europeană a îmbunătățit estimările privind creșterea economică a României în 2015 până la 3,5%, după ce, în mai, preconizase o creștere de 2,8 la sută.

PIB-ul României va crește cu 4,1% în 2016 și cu 3,6% în 2017, pe fondul creșterii consumului datorate relaxării fiscale.

Dacă sunteți de părere că acest articol a fost util și vreți să citiți și altele de acest fel, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews.ro: