România e pe locul 5 în topul destinațiilor Airbnb pentru anul 2020

România, în topul celor mai căutate țări din lume pe Airnbnb în 2020. Foto: MolnarSzabolcsErdely / Pixabay

România ocupă locul 5 în clasamentul Airbnb, platforma internațională de cazare, în clasamentul celor mai căutate destinații turistice pentru anul 2020.

Clasamentul ia în calcul creșterile anuale ale fiecăriei țări în rețeaua administrată de compania de cazare.

Rezervările în România prin platforma Airbnb au crescut cu aproape 300 la sută. Mai mult, România este singura țară din Europa de Est inclusă în lista Airbnb.

Se pare că atmosfera rurală și frumusețile naturale sunt principalele motive care îi atrag pe străini în România.

Iată ce notează Airbnb despre țara noastră:

”România, cu dealurile sale minunate și vechile sate de aici, este destinația perfectă pentru oricine vrea să iasă o vreme din rutina zilnică. În această țară sunt cele mai întinse păduri virgine din Europa și potrivit Indexului de Performanță a Mediului din 2018, este pe locul 15 în lume în ceea ce privește vitalitatea ecosistemului”.

Pe primul loc în topul rezervărilor pe Airbnb în anul 2020 este un oraș, Milwaukee, care va găzdui Convenția Națională a Democraților, cu o creștere de peste 700%.

Pe locul doi este un alt oraș, Bilbao. Țara Bascilor este sub un asalt continuu al turiștilor, la fel și Thailanda, care dă locul 3 în topul Airbnb, Buriram. România mai este depășită doar de frumoasa regiune Sunbury, în Victoria, Australia.

În top 10 al celor mai căutate locuri din lume pe Airbnb pentru anul 2020 mai sunt și Xi’an, din China, orașul Eugene din statul american Oregon, Luxemburg, Guadalajara, din Mexic, și Vanuatu.

Puteți consulta întreaga listă Airbnb 20 for 2020 aici.