A fost redeschisă salina închisă anul trecut, unde mai mulți bolovani s-au prăbușit din tavan

salina târgu ocna
Foto: SALROM

Salina Târgu Ocna din județul Bacău, care a fost închisă timp de 5 luni în urma unui incident petrecut în toamna anului trecut, a fost redeschisă pentru public vineri, 11 aprilie.

„Dragi vizitatori, așteptarea a luat sfârșit! Cu emoție și multă bucurie avem plăcerea să anunțăm redeschiderea Bazei de agrement din Mina Trotuș, Salina Târgu Ocna, vineri, 11 aprilie 2025. Haideți să pornim împreună, în număr cât mai mare, într-un nou început plin de relaxare, sănătate și aventură!”, a anunțat pe site-ul oficial al salinei Societatea Națională a Sării (SALROM), entitatea care administrează salina turistică Târgu Ocna.

Salina a fost închisă în 8 noiembrie 2024, după ce mai mulți bolovani de sare, cu o greutate de zeci de kilograme, s-au desprins și au căzut din tavan în timp ce înăuntru erau turiști. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Conducerea de la acea dată a fost demisă deoarece, după incident, nu s-au luat imediat măsuri, iar turiștii au mai putut să viziteze în continuare salina, timp de încă 4 zile, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Acum, salina a fost pusă în siguranță și va putea fi vizitată, zilnic, între orele 8:00 și 16:00 (ultima intrare în subteran la ora 15:00). Programul de Paște (duminică + luni) este de la 8:00 la 16:00. Un bilet pentru adulți costă 55 de lei, unul pentru copii 40 de lei, iar biletele pentru studenți și pensionari costă 45 de lei/persoană.

salina târgu ocna
Foto: SALROM
salina târgu ocna
Foto: SALROM
salina târgu ocna
Foto: SALROM
salina târgu ocna
Foto: SALROM

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.