Rezultate Evaluare Națională 2016 Sibiu. Notele de pe edu.ro

Sibiu ar putea fi prima Regiune Gastronomică Europeană a României (Wikimedia Commons)
Sibiu ar putea fi prima Regiune Gastronomică Europeană a României (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2016 Sibiu. Absolvenții claselor a VIII-a din școlile din Sibiu au susținut examenul de Evaluare Națională, un pas foarte important pentru admiterea la liceu.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Pentru a accesa lista cu rezultate ale examenului de Evaluare Națională 2016, elevii din Sibiu trebuie să meargă, după ora 14:00, la avizierele centrelor de examinare din Sibiu sau să intre pe edu.ro, site-ul Ministerului Educației, în secțiunea dedicată examenului de Evaluare Națională.

Pentru rezultate Evaluare Națională 2016 Sibiu, intrați aici.

La simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a au participat peste 90% din totalul de 187.000 de elevi din toată țara.

Cele mai multe medii au fost cele între 5 și 5.99 (22.422). Peste 19.000 de elevi au obținut medii între 6 și 6,99, aproape 16.000 au primit note finale între 7 și 7,99, 12.000 de elevi au reușit să obțină între 8 și 8,99, în timp ce doar 3.850 dintre ei au reușit să încheie simularea cu medii peste 9.

Doar 7 elevi din toată țara au primit note maxime la ambele probe ale simulării.

Contestațiile pot fi depuse tot astăzi, între orele 16:00 și 20:00.

Se pare că numărul contestațiilor va atinge o cifră record în acest an, mai ales după cazul diagramei controversate de la examenul de Matematică, unde o cerință a fost formulată destul de ambiguu.

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 2-4 iulie, urmând ca pe 5 iulie să se afișeze notele rezultatele finale la Evaluarea Națională 2016 Sibiu.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Sibiu. Note edu.ro

După afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2016, elevii din Sibiu pot aplica pentru un loc la liceu.

Admiterea în învățământul liceal se face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la Evaluarea Națională, care cântărește în proporție de 75 la sută, și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu (25%).

Rezultate Evaluare Națională 2016 Sibiu. Note edu.ro

În acest an, peste 160.000 de elevi din toată România au dat două probe în cadrul examenului de Evaluare Națională: cea de Limba și Literatura Română și cea de Matematică.

Ca o premieră pentru examenul de Evaluare Națională, lucrările elevilor au fost corectate de comisii din alte județe decât cele în care s-au dat probele.

Notarea lucrărilor se face de către doi profesori, care evaluează tezele candidaților în săli diferite. Dacă diferența dintre notele acordate de cei doi profesori este de cel mult un punct, nota finală se face prin media aritmetică a acestora, cu două zecimale, fără rotunjire.

În cazul în care diferența este mai mare de un punct, se trece la recorectarea lucrării de către alți doi profesori, iar nota acordată de aceștia este rezultatul final primit de elev la Evaluarea Națională.

Rămâneți pe GreatNews.ro pentru rezultate Evaluare Națională 2016 Sibiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST rapid. 5 întrebări de la Evaluarea Națională la română la care ar trebui să știi răspunsurile
TEST. Mai știi matematică de generală? 5 întrebări de la Evaluare la care trebuie să știi răspunsurile
Subiect incomplet la Matematică, la Evaluarea Națională. Vor fi zeci de mii de contestații