Rezultate Evaluare Națională 2016 Reșița. Notele de pe edu.ro

Rezultate Evaluare Nationala 2016 Resita edu.ro (Wikimedia Commons)
Rezultate Evaluare Nationala 2016 Resita edu.ro (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2016 Reșița. Absolvenții claselor a VIII-a din școlile din Reșița au susținut examenul de Evaluare Națională, un pas foarte important pentru admiterea la liceu.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Actualizare 13:00. Ministerul Educației a început să afișeze rezultatele. Puteți verifica lista de note LA ACEST LINK.

Nu uitați că toate contestațiile se pot depune tot azi, începând cu ora 16:00. De asemenea, mai trebuie să știți că media de admitere se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere (pentru absolvenţii din promoţiilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 şi 2016). Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a şi media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Pentru a accesa lista cu rezultate ale examenului de Evaluare Națională 2016, elevii din Reșița trebuie să meargă, după ora 14:00, la avizierele centrelor de examinare din Reșița sau să intre pe edu.ro, site-ul Ministerului Educației.

La simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a au participat peste 90% din totalul de 187.000 de elevi din toată țara.

Cele mai multe medii au fost cele între 5 și 5.99 (22.422). Peste 19.000 de elevi au obținut medii între 6 și 6,99, aproape 16.000 au primit note finale între 7 și 7,99, 12.000 de elevi au reușit să obțină între 8 și 8,99, în timp ce doar 3.850 dintre ei au reușit să încheie simularea cu medii peste 9.

Doar 7 elevi din toată țara au primit note maxime la ambele probe ale simulării.

Contestațiile pot fi depuse tot astăzi, între orele 16:00 și 20:00.

Se pare că numărul contestațiilor va atinge o cifră record în acest an, mai ales după cazul diagramei controversate de la examenul de Matematică, unde o cerință a fost formulată destul de ambiguu.

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 2-4 iulie, urmând ca pe 5 iulie să se afișeze notele rezultatele finale la Evaluarea Națională 2016 Reșița.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Reșița. Note edu.ro

În acest an, peste 160.000 de elevi din toată România au dat două probe în cadrul examenului de Evaluare Națională: cea de Limba și Literatura Română și cea de Matematică.

Ca o premieră pentru examenul de Evaluare Națională, lucrările elevilor au fost corectate de comisii din alte județe decât cele în care s-au dat probele.

Notarea lucrărilor se face de către doi profesori, care evaluează tezele candidaților în săli diferite. Dacă diferența dintre notele acordate de cei doi profesori este de cel mult un punct, nota finală se face prin media aritmetică a acestora, cu două zecimale, fără rotunjire.

În cazul în care diferența este mai mare de un punct, se trece la recorectarea lucrării de către alți doi profesori, iar nota acordată de aceștia este rezultatul final primit de elev la Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Reșița. Note edu.ro

După afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2016, elevii din Reșița pot aplica pentru un loc la liceu.

Admiterea în învățământul liceal se face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la Evaluarea Națională, care cântărește în proporție de 75 la sută, și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu (25%).

Rămâneți pe GreatNews.ro pentru rezultate Evaluare Națională 2016 Reșița.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST rapid. 5 întrebări de la Evaluarea Națională la română la care ar trebui să știi răspunsurile
TEST. Mai știi matematică de generală? 5 întrebări de la Evaluare la care trebuie să știi răspunsurile
Subiect incomplet la Matematică, la Evaluarea Națională. Vor fi zeci de mii de contestații