Revoluția Pandurilor. Sportul din Târgu Jiu tocmai a trăit cea mai frumoasă seară

Echipa de fotbal a orașului s-a calificat în prima sa finală, în timp baschetbaliștii din Târgu Jiu sunt la un pas de Final Four-ul unei cupe europene.

Fotbal la Târgu Jiu se joacă din 1963, însă Pandurii nu reușiseră până aseară să se califice în vreo finală.

Succesul cu 3-1 obținut pe terenul eternei suferinde Dinamo a completat scorul general al semifinalelei de Cupa Ligii (5-1) și a trimis formația gorjeană în prima ei bătălie pentru un trofeu.

E drept, Pandurii Târgu Jiu se poate mândri cu un loc doi în Liga 1, obținut în 2013, dar și cu o prezență în grupele Ligii Europa, însă niciun club de fotbal nu e cu adevărat împlinit până nu joacă o finală de cupă.

Echipa lui Edi Iordănescu se va întoarce la București pentru ultimul act al Cupei Ligii, în care se va duela, cel mai probabil, cu Steaua. FCSB joacă azi returul cu Astra, însă merge la Giurgiu cu trei goluri avantaj.

Dacă fotbaliștii din Târgu Jiu se gândesc la primul trofeu intern, baschetbaliștii din oraș visează la primul Final Four european.

Energia Pandurii a câștigat clar primul meci din sferturile EuroChallenge, a treia competiție continentală, după Euroligă și Eurocupă.

Gorjenii au învins formația franceză Le Mans cu scorul de 84-60, iar mâine vor juca al doilea meci al seriei, în deplasare. Dacă vor pierde în Hexagon, calificarea în Final Four va fi decisă la Târgu Jiu.

Energia a dominat clar partida, iar la pauza mare conducea cu incredibilul scor de 56-19! Muntenegreanul Nemanja Milosevici a reușit 23 de puncte și 12 recuperări, în timp ce americanii Larmont Mack, Giordan Watson, Porter Troupe și Louis Darby au contribuit împreună cu 40 de puncte.

Nicio echipă din România nu a reușit să se califice la turneul final al EuroChallenge.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”
Locuri de muncă în străinătate, pentru necalificați. Oferte în 2015
Peștera secretă din Munții Pădurea Craiului