Reguli de bază pentru curățarea pielii grase și problematice

Pielea problematică – piele cu activitate sebacee crescută și cu tendință de inflamație. Excesul de sebum înfundă porii, ceea ce duce la apariția imperfecțiunilor. Cu toate acestea, cu o îngrijire corectă și o curățare în timp util, cauzele pielii problematice pot fi eliminate.


În articolul de astăzi vorbim despre cum să curățați pas cu pas pielea grasă și problematică.

Prima etapă a curățării: demachierea

Una dintre principalele etape ale curățării pielii grase și problematice este demachierea. Apa micelară este ideală în acest scop. Acest lichid ușor și confortabil nu lăsa o peliculă pe față dvs. și o senzație neplăcută de strângere, dar îndepărtează eficient machiajul.

Uleiul hidrofilic este, de asemenea, potrivit pentru îndepărtarea machiajului persistent. Acest produs dizolvă rapid și ușor machiajul persistent și îndepărtează sebumul. De asemenea, este important ca uleiul hidrofilic în sine să fie foarte ușor de îndepărtat și să nu lase o peliculă pe față.

A doua etapă: spălarea

Un pas important în curățarea pielii problematice este spălarea pielii. Pentru pielea grasă, dermatologii recomandă să se opteze pentru geluri delicate care curăță pielea în profunzime și în mod eficient. Nu uitați că curățarea pielii trebuie să fie cât mai delicată, iar produsele de curățare nu trebuie să conțină surfactanți agresivi (săpunuri și sulfați). Aceste ingrediente vor cauza o pierdere de umiditate, rupând bariera epidermică a pielii.

Gelurile cu acizi, în special cu acizi salicilici, sunt bune pentru curățarea pielii grase problematice. Astfel de cosmetice, cu astfel de formulări nu numai că curăță în profunzime porii, dar reglează și secreția de sebum.

Accesorii de spălat

Spălarea pielii problematice se face cel mai bine cu ajutorul mâinilor. Cu toate acestea, puteți utiliza și bureții de curățare. Îndepărtează bine impuritățile și exfoliază particulele moarte de piele. Lucru important este să alegeți produse moi din celuloză și și să fiți blânzi cu pielea. În niciun caz nu trebuie să vă frecați fața când vă spălați.

Cu cât frecați pielea mai intens, cu atât este mai mare riscul de iritație și de a provoca mai multă secreție de sebum. Bureții trebuie schimbați o dată pe săptămână.

Peelinguri

Un plus eficient la curățarea zilnică a pielii problematice va fi exfolierea sa profundă cu ajutorul peelingurilor. Deoarece pielea grasă este cel mai adesea groasă și predispusă la hiperkeratoză (îngroșarea stratului cornos superior), peelingurile pot fi aplicate o dată sau de două ori pe săptămână. Cel mai bine este să combinați peelingurile chimice cu peelingurile enzimatice.

Scruburi

Scruburile de bună calitate vor asigura o curățare suplimentară pielii problematice cu hiperkeratoză. Pentru spălare, dermatologii recomandă alegerea scruburilor-gel, urmărind în același timp cu atenție reacția pielii. Dacă, după folosirea scruburilor, pe față apare roșeață și sensibilitate, este mai bine să înlocuiți produsul.

Scruburile trebuie folosite nu mai mult de două ori pe săptămână.

Tonifiere

Pentru tonifierea tenului, alegeți produse cu efect antiseptic, menite să micșoreze porii și să restabilească echilibrul pH-ului. Pentru pielea grasă și problematică, dermatologii recomandă loțiunile cu zinc și sulf, care reglează activitatea sebumului. Chiar și ingredientele calmante, cum ar fi extractele de mușețel, mentă și salvie, sunt excelente. Tonifierea pregătește epiderma pentru hidratarea ulterioară.

Hidratare

Ultimul pas esențial în curățarea pielii grase este hidratarea. Contrar stereotipurilor, chiar și pielea foarte grasă are nevoie de hidratare. Este important să găsiți un produs eficient care să rezolve problema.

Pentru pielea grasă și problematică, gelurile cremă sau emulsiile cu o textură ușoară vor funcționa cel mai bine. Este grozav dacă produsul conține enzime, zinc, sulf, camfor, carbonat de calciu, citrice, alge, hamamelis, iris, citrice.

Cremele pot fi înlocuite cu seruri în timpul sezonului cald.

Prevenire

Puteți menține sau îmbunătăți rezultatul cu ajutorul măștilor, mai ales că acum acestea se găsesc în orice format: țesătură, cremă, hidrogel. Merită să țineți cont și de problema care trebuie rezolvată. De exemplu, pentru a purifica porii, este mai bine să alegeți o mască cu substanțe absorbante: argilă neagră, caolin, cărbune activ. Aceste ingrediente ” extrag ” impuritățile din pori și reglează glandele sebacee.

Iar acum, lăsați ca reflecția dvs. în oglindă să vă încânte și să vă inspire!

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: