Regula lui Irimescu. Examenele care ar fugări toți politicienii din instituțiile Statului

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a anunțat că în instituția pe care o conduce vor fi numiți directorii doar după susținerea unor teste de management și de inteligență, similare cu cele care se dau la Comisia Europeană.

„Voi da test ca la Comisia Europeană. Eu am dat test de inteligență, pe management, deci merg exact ca la Comisia Europeană”, a declarat ministru Irimescu, într-un interviu pentru jurnaliștii de la Agerpres.ro.

De asemenea, ministrul vrea să elimine pe cât se poate birocrația din instituțiile pe care le are în subordine. „În primul rând, optimizând organigrama. Vreau să o mai ușurez, să nu mai am o armată de directori generali adjuncți, directori și așa mai departe. Nu am un procent anume de reducere, dar în mod sigur o voi ușura. Adică, mergem pe eficiență. Unde s-a creat o direcție de dragul de-a avea un director, clar voi renunța”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Achim Irimescu a mai precizat și că nu este mulțumit de absorbția fondurilor europene pe sectorul agricultură și dezvoltare rurală pentru că România riscă să piardă circa 800 de milioane de euro pe programarea 2007-2013, la care se vor adăuga penalități de 300 de milioane de euro.

„Nu mai este nicio șansă de a recupera acești bani și sper să nu mai crească. Penalitățile vin din corecțiile financiare aplicate de-a lungul anilor. De exemplu, pe Măsura 312 pentru IMM-uri, s-au cumpărat utilaje și s-a constatat că au fost condiții artificiale. Cred că numai aici vor fi peste 200 de milioane de euro corecții financiare.

Acum am dat dispoziție să nu își ia nimeni concediu până la sfârșitul anului, pentru că vrem să reducem dezangajările la maximum și să reușim să salvăm ceea ce se poate salva. Mai avem ceva probleme pe Măsura 215, cu bunăstarea animalelor, unde avem un litigiu cu Comisia pentru 100 și ceva de milioane de euro și am putea crește absorbția, deși nu cred că vom reuși acest lucru până la finele anului”, a mai spus ministrul, pentru Agerpres.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.