Record senzațional în tenis. Cine e jucătoarea care servește mai tare decât Serena Williams

Deși nu e deloc înaltă (1,78 m), Sabine Lisicki servește ca din tun (wikimedia.org)
Deși nu e deloc înaltă (1,78 m), Sabine Lisicki servește ca din tun (wikimedia.org)

După ce a stabilit recordul de cel mai rapid serviciu din istorie, trimițând mingea în terenul advers cu 211 de kilometri pe oră, jucătoarea de tenis Sabine Lisicki (Germania) a reușit ieri, pe iarba de la Birmingham, o nouă performanță istorică: 27 de ași într-un meci.

Sabine Lisicki, finalistă la Wimbledon în 2013, are un serviciu mult mai rapid decât Serena Williams, cea mai puternică jucătoare din circuit. Liderul mondial deținea, alături de estona Kaia Kanepi, o altă ”artileristă”, recordul de ași într-un meci: 24.

În turul doi la Birmingham, Lisicki l-a îmbunătățit cu trei unități. Nemțoaica în vârstă de 25 de ani a reușit 16 ași în primul set, câștigat cu 6-1, și 11 în al doilea, pe care și l-a adjudecat în tie-break, la 4.

”Este minunat să bați un record. Îmi place să joc pe iarbă. Îmi place să joc în Anglia. Mă bucur că m-am întors aici”, a spus nemțoaica care a adunat deja aproape 6 milioane de dolari din tenis.

Lisicki ocupă locul 19 în lume, însă este cea mai valoroasă jucătoare din spatele liniei de serviciu. În septembrie 2014 ea a servit cu 211 de kilometri la oră într-un meci cu Ana Ivanovici, pe cimentul american de la Stanford.

La Birmingham, Sabine Lisicki o va întâlni azi pe slovaca Magdalena Rybarikova într-un duel care are ca miză un loc în sferturile de finală. Nemțoaica este în jumătatea inferioară a tabloului principal, astfel că se poate întâlni doar în finală cu Simona Halep, jucătoarea din România care se descurcă și ea excelent pe iarba din Anglia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Locuri de muncă în Germania. O firmă oferă și alocație pentru copiii angajatului
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag