Real, Barça, Bayern și Juve. Patru mari campioane și un singur trofeu: Liga Campionilor

Liga Campionilor va ajunge într-o vitrină aglomerată în acest sezon, toate cele patru semifinaliste, Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen și Juventus Torino fiind multiple câștigătoare ale prestigiosului trofeu european.

Dacă Bayern Munchen a depășit, într-o manieră convingătoare, specific germană, problema calificării, anulând pasul greșit făcut la Porto (1-3) cu un succes categoric, scor 6-1, pe teren propriu. Echipa lui Josep Guardiola a arătat că dispune de o forță ofensivă de invidiat, chiar și fără extraordinarii Arjen Robben și Franck Ribery.

Fără emoții s-a calificat, tot marți seară, și FC Barcelona, care a câștigat lejer și a doua partidă cu Paris Saint-Germain. Francezii, care pierduseră cu 3-1 pe teren propriu, n-au contat pe Camp Nou, iar catalanii au câștigat la pas, cu scorul de 2-0. Contestat în urmă cu ceva vreme, Luis Enrique este antrenorul cu cel mai bun start din istoria Barçei, iar tridentul Messi – Neymar – Suarez pare foarte greu de oprit.

Mult mai echilibrate au fost confruntările disputate aseară. Juventus Torino, echipa care domină de ani buni Serie A, a smuls o ”remiză albă”, tipic italiană, la Monaco. Surprinzătorii monegasci aveau de recuperat un gol după primul meci, însă au refuzat să riște pe teren propriu, astfel că ”bătrâna doamnă” rămâne în cursa pentru al treilea succes în Liga Campionilor.

Tot cu ajutorul unui gol solitar s-a calificat în semifinale și Real Madrid, deținătoarea titlului continental, după o reeditare a finalei de anul trecut, cu rivala locală Atletico.

Oamenii lui Diego Simeone au reușit să-i țină sub control pe atacanții Realului timp de aproape 180 de minute, însă, la fel ca în partida din 2014, disputată la Lisabona, au cedat pe final. Eroul ”galacticilor” a fost mexicanul Javier Hernandez, care a marcat singurul gol al acestui sfert de finală, învingându-l pe extraordinarul portar sloven Jan Oblak, după ce Atletico a rămas fără turcul Arda Turan, eliminat.

Liga Campionilor 2014-2015. Au mai rămas patru echipe (uefa.com)
Liga Campionilor 2014-2015. Au mai rămas patru echipe (uefa.com)

Real Madrid încearcă să apere trofeul Ligii Campionilor, lucru pe care nu l-a reușit nicio echipă în formatul actual al competiției, introdus în 1992 în locul Cupei Campionilor, care era o întrecere 100% eliminatorie.

Trupa de pe ”Santiago Bernabeu” vânează al 11-lea titlu de campioană a fotbalului european, în timp ce Bayern Munchen îl poate câștiga pe cel de-al șaselea. FC Barcelona are deja patru trofee, trei dintre ele fiind cucerite în ultimul deceniu.

Semifinalele Ligii Campionilor vor fi stabilite vineri, 11 aprilie, la Nyon, în Elveția.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Românul care a primit o finanţare de 25 de milioane de dolari pentru afacerea lui
Idei de afaceri. Un buzoian a început să facă mici tradiționali, cu banii câștigați în străinătate
„Nimicul uriaș”. A fost găsit cel mai mare obiect din Univers