Reacția adorabilă a unei fetițe care aude vocea mamei, pentru prima dată

Fetița aude pentru prima dată

Implantul cohlear a ajutat în ultimii ani foarte multe persoane ca să aibă o viață normală, iar reacțiile celor care au trecut prin această intervenție au fost printre cele mai diverse.

Dacă mulți se emoționează când aud pentru prima dată vocea celor din jurul lor, o fetiță de trei ani i-a făcut să zâmbească pe medici și pe familia ei.

Atunci când a auzit vocea mamei ei, după trei ani de liniște totală, Kennedy Steele a început să danseze de bucurie, spre surprinderea celor care au văzut-o.

Fetița s-a născut fără nervul auditiv și face parte dintr-un mic grup de copii care testează un implant auditiv pe creier, care îi va permite să audă și să aibă o viață lipsită de grija că nu se poate înțelege cu cei din jurul ei.

„Este un lucru pe care îl așteptam de foarte mult timp. Eu și familia mea de abia așteptăm să comunicăm mai bine cu ea”, a afirmat mama fetiței, Nickia Steele, pentru CBS News.

Medicii îi vor urmări în următorii 5 ani progresul pentru a vedea cum se dezvoltă vorbirea ei. Acest tip de implant revoluționar este deja folosit pe pacienți adulți și a fost aprobat pentru a fi testat și pe copii la Langone Medical Center din New York, unde fetița a fost operată.

„Rezultatele inițiale sunt încurajatoare. Este destulă informație care să îi permită să înțeleagă vorbirea, să producă vorbirea și să dezvolte limbajul?”, a spus doctorul J. Thomas Roland, referindu-se la faptul că nu se știe cum va reacționa creierul cu această exeriență nouă a sunetului.

Familia fetiței este mai mult decât încântată de rezultat, iar bucuria fetiței atunci când aude îi face și pe ei fericiți.


Recomandările editorilor GreatNews:

Studiu. De ce câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor

Principele Nicolae pedalează pentru a promova cititul

A fost descoperită cea mai mare zonă de impact cu un asteroid de până acum

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.