PNL vrea să facă o modificare în Legea Siguranței Naționale prin care să introducă și defrișările ilegale printre vulnerabilități.

Dacă acest amendament va fi aprobat, SRI, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne vor avea atribuții în controlul defrișărilor ilegale.

„Această completare este în ideea introducerii ca vulnerabilitate a siguranței naționale a tăierilor ilegale, a defrișărilor pe suprafețe mai mari de un hectar și de asemenea a tăierilor de păduri de strictă protecție din zona construcțiilor hidrotehnice, a lacurilor de acumulare, a captărilor de acumulare cu apă.

Această modificare a Legii Siguranței Naționale înseamnă că instituții ale statului cu responsabilități în siguranță națională – precum MAI, MApN, SRI, vor putea interveni alături de ministrul Mediului pentru realizarea controalelor și verificărilor în teren”, a declarat deputatul PNL Lucia Varga.

Tot în contextul tăierilor ilegale de pădure, Guvernul a propus o Ordonanță de Urgență prin care exporturile de lemn, sub formă de bușteni, cherestea și lemn de foc au fost suspendate până pe data de 31 august.

Potrivit proiectului, această ordonanță trebuie dată din cauza amploarei pe care au luat-o „tăierilor ilegale de pădure din ultimii 10 ani, efectele acestora asupra sănătății și siguranței cetățenilor, precum și impactul asupra mediului”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.