Radu Mazăre îl atacă dur pe Victor Ponta: Ar trebui să își dea demisia

radu mazăre
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat astăzi că, „în mod normal şi onorabil”, Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea PSD, în contextul în care a pierdut alegerile prezidenţiale.

„Este, într-adevăr, o stare de nemulţumire (la nivelul PSD – n.r.), sunt discuţii despre felul în care este gestionat la nivel central în această perioadă post-electorală. Dacă mă întrebaţi pe mine, şi eu unul sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta sau pentru eşecul lui Dragnea. Eu, dacă aş pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aş depune mandatul şi în niciun caz nu aş arăta spre cei care sunt şefi de organizaţii mici, locale, că ei sunt de vină pentru pierderea mea”, a declarat Mazăre, la Curtea de Apel Bucureşti, înainte de procesul în care este implicat şi care se află pe rolul acestei instanţe.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea Partidului Social Democrat, Radu Mazăre a spus că „în mod normal şi onorabil, da”, relatează mediafax.ro.

De asemenea, chestionat în ce „tabără” s-ar plasa, Mazăre a menţionat: „Nu ştiu încă, nu am luat o decizie, discut cu prietenii mei şi colegii mei. După cum ştiţi, la Constanţa suntem o echipă foarte strânsă şi foarte solidari unii cu ceilalţi, iar eu nu iau decizii de capul meu. Discut să văd ce vrea şi ăla şi ăla, în momentul în care avem o opinie cristalizată o luăm într-o direcţie cu toţii”.

„Nu mi se pare normal ca atunci când pierzi să dai vina pe alţii”

Primarul Constanţei a subliniat că nu a discutat, deocamdată, nici cu Marian Vanghelie şi nici cu Mircea Geoană despre o eventuală intrare într-o formaţiune politică a celor doi. Marian Vanghelie și Mircea Geoană au fost excluși din PSD anul trecut, iar acum intenționează să înființeze un nou partid politic. Recent, Vanghelie a declarat că a convins deja 25 de parlamentari PSD, din Bucureşti şi din ţară, să li se alăture.

„E posibil să plece parlamentarii către această formaţiune. În orice caz, lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Adică nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii”, a spus Mazăre.

Referitor la faptul că Marian Vanghelie a dat declaraţii la DNA în dosarul votului din diaspora, împotriva lui Liviu Dragnea, edilul Constanţei a spus că „nu trebuie să amestecăm politica cu justiţia, cu procurorii, şi să facem în aşa fel încât să scăpăm de adversarii politici prin procurori şi prin dosare”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce soluție propune PNL la criza francului elvețian
Viaţa lui Mugur Vărzariu. Portretul luptătorului la a doua tinereţe
Povestea din spatele zâmbetului celei mai fericite cățelușe din lume