Golul zilei. Lovitura liberă genială gândită de campioana Argentinei

Mijlocașul Brian Fernandez, de la Racing Club, a marcat un gol splendid azi-noapte în Copa Libertadores, competiția de elită a fotbalului de club sud-american.

Transferat la începutul sezonului de gruparea din Avellaneda, o suburbie a capitalei Buenos Aires, Fernandez (20 de ani) a punctat pentru prima oară pentru Racing Club cu o execuție de efect, după o schemă splendid executată, în meciul cu campioana Perului, Sporting Cristal.

Campioana Argentinei a bătut șmecherește o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. O pasă scurtă la un jucător aflat în zid, care apoi doar i-a așezat mingea tânărului marcator, desprins de asemenea din zidul oaspeților. A urmat un șut violent și un gol de generic.

Racing Club, care a câștigat titlul în Argentina după 13 ani de pauză, a pierdut însă meciul jucat aseară pe ”Estadio Juan Domingo Peron” cu scorul de 2-1. Peruanii au marcat de două ori, prin Carlos Lobaton, și au amuțit gălăgioasa galerie argentiniană ”Guardia Imperial”.

Înfocații suporteri ai grupării argentiniene nu au totuși de ce să-și facă griji. Echipa lor, poreclită ”Academia”, pentru numeroasele lecții de fotbal pe care le-a predat rivalelor de-a lungul istoriei, a rămas liderul Grupei 8 în Copa Libertadores.

O lecție este și lovitura liberă din clipul de mai jos:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”
Locuri de muncă în străinătate, pentru necalificați. Oferte în 2015
Peștera secretă din Munții Pădurea Craiului