Profesor german venit să predea în România, bătut pentru că a lăsat un elev corigent

Liceul Nicolaus Lenau
Liceul Nicolaus Lenau din Timișoara. Foto: blog.plancontrol.ro

Un profesor german care a predat în acest an în România şi care a refuzat să îi încheie media unui elev cu foarte multe absenţe a fost pus la pământ, lovit și ameninţat în stil mafiot că își va petrece toată vara în spital dacă nu se conformează. După incident, profesorul a părăsit țara, relatează adevarul.ro.

Alături de alți 4 colegi din Germania, el a predat la Liceul Nikolaus Lenau din Timişoara în cadrul unui parteneriat româno-german, prin care profesori din Germania vin să predea în România, dar sunt plătiți de statul german.

Din cauza numărului mare de absențe, unul dintre profesori i-a lăsat cu media neîncheiată pe doi elevi de clasa a XII-a. După aceea, el a fost agresat într-o parcare din apropierea liceului, pus la pământ şi ameninţat că „dacă nu îl închei pe Vlad o să îţi petreci vara în spital”.

Directorul liceului Nicolaus Lenau, Elena Wolf, a confirmat incidentul pentru adevarul.ro, dar a refuzat să ofere detalii despre modul în care profesorul german a fost ameninţat. Surse şcolare au declarat că profesorul a depus o plângere la Poliţie, iar surse din cadrul Consulatului German au precizat că, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, profesorul cetăţean german a informat consulatul cu privire la incident şi la plângerea formulată la Poliţie.

Imediat după incident, profesorul a părăsit ţara, lipsind de la evenimentele de sfârşit de an ale elevilor de clasa a XII-a al cărei diriginte a fost.

Singurul „Vlad” rămas cu media neîncheiată, fiul unui deputat PSD

Reprezentanţii Poliţiei Timiş au confirmat ancheta care a fost declanşată după o plânegere a profesorului german depusă în 26 mai.

„Poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, cetăţean german despre faptul că în timp de ce se afla pe raza municipiului Timişoara a fost ameninţat şi agresat fizic. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorului şi stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ancuţa Moraiu, potrivit sursei citate.

Surse şcolare au mai declarat pentru „Adevărul” că toţi ochii sunt îndreptaţi spre fiul deputatului Gheorghe Ciobanu, singurul elev al profesorului cu numele de „Vlad” care a rămas cu situaţia neîncheiată din cauza absenţelor. Aceleaşi surse au declarat că fiul deputatului PSD nu poate susţine BAC-ul în această perioadă, fiind aşteptat la examenul de maturitate în toamnă.

Într-un drept la replică transmis site-ului debanat.ro, Ciobanu a arătat că fiul său nu are nicio implicare: „Mă simt profund mâhnit de acuzaţiile aduse şi vreau ca lucrurile să fie lămurite cât mai grabnic, pentru că fiul meu nu a ameninţat vreodată vreun profesor. Am discutat cu el despre această situaţie şi este evident că nu are vreo implicare în acest subiect. Îi informez pe cei interesaţi să arunce cu mizerii de faptul că rezultatele la limba germană ale fiului meu sunt foarte bune, acesta obţinând locul 2 la olimpiada judeţeană”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Locuri de muncă în Germania. O firmă oferă și alocație pentru copiii angajatului
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag