Produse posibil contaminate retrase de pe rafturile Carrefour

supermarketuri în cernavodă
Retail-FMCG.ro

Carrefour le cere clienților care au cumpărat salată de humus și de icre, ambele producție proprie, să le distrugă pentru că e posibil să fie contaminate cu bacteria Listeria.

Alerta a fost emisă de Agenția Națională Sanitar Veterinară și pentru protecția Alimentelor (ANSVA). „Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, au scris reprezentanții Carrefour într-o informare ANSVA.

În aceeași informare sunt descrise și simptomele care pot apărea în cazul consumului unor alimente contaminate cu Listeria.

„Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum și cele în vârstă trebuie să acorde atenție deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, se mai precizează în informarea ANSVSA.

Care sunt produsele:

„SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 140G” brand CARREFOUR
– Lot 2408 / DLC 13.10.2018
– Cod EAN: 6420169005328

„SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 70G” brand CARREFOUR
– Lot 2408 / DLC 13.10.2018
– Cod EAN: 6420169005304

„SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 300G” brand CARREFOUR
– Lot 2408 / DLC 13.10.2018
– Cod EAN: 6420169005298

„SALATA HUMUS 250G ” brand CARREFOUR

Lot 264 / DLC 06.10.2018

Cod EAN : 5941850531175

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.