Un produs românesc a fost ingredientul de bază al unui desert pregătit de bucătarii unei renumite academii culinare.
Bucătarii Academiei Culinare Mathallen, din Oslo, au folosit magiunul de Topoloveni pentru a da un gust aparte unui chec cu vanilie și fistic. Checul cu magiun s-a servit alături de o cupă de înghețată.
Calitățile magiunului au fost apreciate inclusiv de un nutriționist norvegian prezent la eveniment. La show au luat parte diplomați, nutriționiști și jurnaliști de specialitate.
În perioada 2013-2016, vestitul magiun de prune produs în România va fi prezentat intensiv pe piețele din Elveția, Norvegia și Rusia, relatează agerpres.ro.
Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obținut certificatul de ‘Indicație Geografică protejată’ acordat de UE.
Potrivit Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C. Paulescu, magiunul poate face parte chiar și din dieta pacientului cu diabet zaharat.
Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100%natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews:
- Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!
- Subiecte romana Evaluare Nationala 2015
- Scrisoarea unui specialist, care parlamentarul român: „Ai dreptate, nesimțitule, nu se poate pune semnul egal între noi”
- Un nou atac Daily Mail la adresa românilor
- Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: