Produs românesc, desert de bază la un show culinar din Norvegia

Un produs românesc a fost ingredientul de bază al unui desert pregătit de bucătarii unei renumite academii culinare.

Bucătarii Academiei Culinare Mathallen, din Oslo, au folosit magiunul de Topoloveni pentru a da un gust aparte unui chec cu vanilie și fistic. Checul cu magiun s-a servit alături de o cupă de înghețată.

Calitățile magiunului au fost apreciate inclusiv de un nutriționist norvegian prezent la eveniment. La show au luat parte diplomați, nutriționiști și jurnaliști de specialitate.

În perioada 2013-2016, vestitul magiun de prune produs în România va fi prezentat intensiv pe piețele din Elveția, Norvegia și Rusia, relatează agerpres.ro.

Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obținut certificatul de ‘Indicație Geografică protejată’ acordat de UE.

magiun de topoloveni
Desertul servit la spectacolul culinar din Oslo

Potrivit Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C. Paulescu, magiunul poate face parte chiar și din dieta pacientului cu diabet zaharat.

Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100%natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.