Primul tren turistic românesc pleacă astăzi în prima călătorie

Acesta este traseul Transilvania Train. Foto: CFR Călători
Acesta este traseul Transilvania Train. Foto: CFR Călători

Transilvania Train, primul tren turistic românesc, pleacă la drum din Gara Brașov, iar în următoarele zile va trece prin Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș.

Proiectul a fost inspirat de celebrul tren Orient Express și este susținut de CFR Călători.

Timp de 4 zile, călătorii trenului turistic românesc vor lua parte la activități specifice Transilvaniei, de la degustări de vinuri la prânzuri câmpenești în regiuni culturale, de la echitație la vizitarea unor obiective turistice importante.

Călătorii Transilvania Train vor fi prezenți și la concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș.

Trenul are o capacitate de 180 de persoane, iar biletele pentru întreaga experiență pornesc de la 650 de euro pentru fiecare călător, care primește pentru acești bani 3 nopți de cazare la hoteluri de trei stele cu mic dejun inclus.

De asemenea, în prețul biletului Transilvania Train intră și băuturile și gustările din tren, prânz și cină conform programului, 3 workshop-uri, intrările la obiectivele turistice și toate activitățile din tren și din orașele de debarcare.

Potrivit CFR Călători, proiectul își dorește să pună în valoare faptul că ”avem o țară frumoasă, cu oameni speciali și tradiții istorice care merită să fie explorate și cunoscute”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.