Primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

andrei roșu
Andrei Roșu a devenit primul român care a traversat Canalul Mânecii. Foto: andreirosu.org

Andrei Roșu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Cunoscut pentru numeroasele maratoane alergate pe toate continentele, Andrei Roșu a străbătut acum înot cei aproximativ 40 de kilometri care separă Franța de Marea Britanie.

Maratonistul român a reușit această performanța în cadrul competiției Enduroman, care este alcătuită din trei probe: 140 de kilometri de alergare între Londra și Dover, traversarea Canalului Mânecii între Dover și Calais și 300 de kilometri de pedalare între Calais și Paris, informează hotnews.ro.

În total, participanții parcurg aproximativ 480 de kilometri în cadrul acestei competiții.

Duminică Andrei Roşu a alergat de la Londra la Dover, pe o distanță de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute. Traversarea Canalului Mânecii i-a luat 21 de ore, ajungând ieri pe țărmul francez, potrivit digi24.ro.

Acum, sportivul participă la ultima parte a competiţiei, proba de ciclism, de la Calais la Arcul de Triumf din Paris.

„Au contat enorm încurajările voastre într-o cursă în care am vomat de 42 de ori din cauza răului de mare. Organizatorii mi-au spus că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag. După 40 de kilometri brațul stâng nu a mai fost funcțional. Am trecut prin două lanuri de meduze gigant roz și violet. Apa a avut 13 grade în UK și 14 grade în Franța. Curenții m-au ajutat să parcurg ultimii 4 kilometri. Mi-au rămas doar două ore de somn, interval suficient având în vedere că la ultra-triatloane nu se prea doarme. Vă pup și vă mulțumesc anticipat și pentru donațiile către Hospice”, a scris Andrei Roșu pe pagina sa de Facebook.

canalul mânecii
Canalul Mânecii. Foto: andreirosu.org

Andrei Roșu, care a învățat să înoate în urmă cu patru ani, participă la această competiție pentru HOSPICE Casa Speranței, aceasta urmând să ofere îngrijire paliativă gratuită la domiciliu pacienților (copii și adulți) cu boli incurabile, potrivit wall-street.ro.

În varsta de 39 de ani, Andrei Roșu a fost primul român care a reușit să termine un ultratriatlon (în Mexic). A terminat competiția cu un timp de aproape 50 de ore. A înotat 11,4 km, a mers pe bicicleta 540 de km și a alergat 126,6 kilometri.

A intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.