Primele imagini cu „trenul SF” Hyperion 2. Pe unde va circula și ce oraș promovează

hyperion 2
Trenul Hyperion 2. Foto: AdiSoft via Digi24

„Trenul SF” Hyperion 2, a doua garnitură electrică fabricată de producătorul Softronic la Craiova, este testată în această perioadă. Digi24 a prezentat în premieră mai multe imagini cu noul tren.

Fotografiile au fost trimise de un telespectator al postului de televiziune.

Compania are deja o primă garnitură electrică (trenul Hyperion 1, care circulă pe ruta Craiova – București – Constanța), iar după ce al doilea tren Hyperion va intra în circulație compania intenționează să intre și pe piaţa internaţională.

Construcţia trenului a costat în jur de 5 milioane de euro.

Spre deosebire de Hyperion 1, care a fost finanţat aproape exclusiv din fonduri europene, în Hyperion 2 producătorul a investit bani din bugetul propriu.

Trenul Hyperion 2 are patru vagoane care pot transporta 200 de pasageri cu viteza maximă de 160 de kilometri la oră.

Vagoanele sunt acoperite de imagini care promovează atracțiile turistice ale orașului Craiova, iar mesajele care însoțesc fotografiile („Craiova 2021 Împreună cu Oltenia”, “Capitală Culturală Europeană” și „De văzut, de trăit, de povestit”) susțin alegerea acestei localități drept Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

hyperion 2
Trenul Hyperion 2. Foto: AdiSoft via Digi24

Acces gratuit la internet

La sfârșitul lunii iulie, Nicolae Mihai, directorul general al companiei Softronic, operatorul trenurilor Hyperion, a declarat pentru „Weekend Adevărul“ că Hyperion 2 va începe să circule de la 1 septembrie, spre munte, pe traseul Craiova-Bucureşti-Braşov, pe care a circulat anterior Hyperion 1.

Garnitura Hyperion 1 a început să circule de la 31 iulie spre litoral, pe ruta Craiova – București – Constanța. Preţul biletului este de 70 de lei/călătorie pe ruta Craiova-Constanţa şi de 40 de lei pe Bucureşti-Constanţa. Aceste prețuri sunt mai mici decât cele ale operatorul de stat CFR Călători (94 de lei pe Craiova-Constanţa, respectiv 62 de lei pe Bucureşti-Constanţa), potrivit adevarul.ro.

Imagini cu Hyperion 2 realizate de AdiSoft:

Tariful Hyperion concurează și cu cele practicate de transportatorii auto, care percep între 40 şi 50 de lei pe călătoria București – Constanța.

Hyperion a fost supranumit de presă „Trenul SF“ datorită designului modern al garniturii (şi la exterior, şi la interior), precum și datorită facilităţilor pentru pasageri: în vagoane există semnal Wi-Fi, iar accesul la internet este gratuit.
reduceri emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ultima zi de mari promoții la eMAG. Lista produselor cu 50-80% reducere
eMAG are reduceri uriașe, de sfârșit de vară. Prețurile, ca de Black Friday
Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, pentru necalificați. Salarii de peste 2.000 de euro
Locuri de muncă în Germania și Olanda. Se caută oameni în construcții și instalatori

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.