Primăria îți repară mașina. Ce trebuie să faci?

Primăria Capitalei a anunțat că poate să achite daunele pentru mașinile stricate din cauza gropilor din carosabil.

Singua condiție este ca șoferii să ceară despăgubiri în instanță, scrie Digi 24.

”Apariţia gropilor după prima zăpadă nu este încă o problemă în municipiul Bucureşti. Sunt unele situaţii punctuale pe care administraţia străzilor le va rezolva în perioada imediat următoare”, spune Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al primăriei Capitalei.

Craterele din asfalt, care apar în fiecar an după topirea zăpezilor, sunt prezente pe majoritatea arterelor importante din București, de pe Bulevardul Kiseleff până pe Calea Griviței, dar și în aproape toate cartierele bucureștene.

Service-urile auto sunt principalele beneficiare ale situației. Pentru reparații, unii șoferi scot din buzunare chiar și 2.000 de lei. Banii pot fi recuperați de la Primărie, însă doar după ce aceasta este chemată în istanță.

”În primul rând, şoferul trebuie să-şi reconstituie nişte probe ale daunelor pe care le-a suferit. Atunci când se produce accidentul să facă nişte fotografii, să aibă şi nişte martori. Ulterior să obţină un deviz de la un service autorizat, un deviz estimativ de lucrări în aşa fel încât să cuantifice paguba pe care o suferă”, a explicat Valerică Tudor, avocat.

Înainte ca dosarul să ajungă în instanță, cei care cer daune pot trimite dovezile și o notificare către Administrația Străzilor. Aici exxistă un buget special pentru astfel de cazuri, iar situația poate fi rezolvată pe cale amiabilă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

5 case mici şi uşor de îngrijit. Idei de locuinţe ieftine şi frumoase
Cea mai bună casă mică a anului
Ieftină, luminoasă şi călduroasă. O casă mică, perfect împărţită
Cele mai bune 7 țări în care să-ți trăiești bătrânețea