Prima reacție a Casei Albe după ce Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie plasate în alertă

casa albă

Casa Albă. Foto: The White House (Facebook)

„Rusia nu a fost în niciun moment amenințată de NATO”, a declarat pentru ABC News purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki, drept răspuns la ordinul dat de Putin de a plasa în alertă forțele nucleare ale Rusiei.

„L-am văzut făcând acest lucru iar și iar. În niciun moment Rusia nu a fost amenințată de NATO sau de Ucraina”, a declarat ea.

„Este un tipar de comportament al președintelui Putin și îi vom ține piept. Avem abilitatea de a ne apăra, dar în același timp trebuie să spunem lucrurilor pe nume în privința președintelui Putin”, a adăugat Psaki.

„Este un tipar de comportament pe care l-am mai văzut la președintele Putin în acest conflict, acela de a inventa amenințări care nu există pentru a-și justifica o agresiune ulterioară. Iar comunitatea internațională și poporul american ar trebui să se uite la amenințare din această perspectivă”, a mai spus Psaki.

În urmă cu puțin timp, președintele rus Vladimir Putin a ordonat Armatei să pună în alertă forțele nucleare de descurajare ale Rusiei, ca răspuns la „afirmațiile agresive” ale țărilor NATO.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version