Prima gară din România cu palmieri

Captură Digi24
Captură Digi24

Gara din Constanța a devenit seră pentru 50 de palmieri din Mamaia. Șefii CFR Constanța au acceptat să-i lase pe patronii unor hoteluri de pe litoral să-și aducă palmierii pe timpul iernii, fără taxe, singura condiții fiind ca toți cei care și-au adus plantele să aibă și grijă de ele, potrivit Digi24.

„Spaţiile erau libere, erau disponibile. Am ajuns la concluzia că ne ajutăm reciproc, că nu ne încurcă în activitatea noastră şi nu am stabilit niciun preţ”, a declarat șeful de patrimonoiu CFR Constanța, Ioan Simion.

Reprezentanții hotelurilor spun că „toată lumea are de câștigat, cei de la CFR că își înfrumusețează locația, iar noi că suntem fericiți că ne adăpostim pe timp de iarnă palmierii”.

Mai mulți hotelieri, inclusiv Primăria Constanței s-au interesat dacă mai este loc să-și găzduiască palmierii în Gara din oraș pe timpul iernii.

În Constanța sunt în jur de 300 de palmieri, iar aproximativ 70% sunt găzduiți pe timpul iernii în locuri speciale.

Horticultorii spun că pe timpul iernii, palmierii au nevoie de o temperatură de peste 10 grade Celsius și se udă cam o dată pe săptămână.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.