Președintele Italiei și-a dat demisia

președintele italiei
Președintele Giorgio Napolitano a demisionat din cauza vârstei înaintate. Foto: Președinția Italiei via Wikimedia Commons

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, care are 89 de ani, şi-a anunţat demisia în discursul de sfârşit de an. El și-a justificat decizia prin vârsta înaintată, relatează mediafax.ro.

„Profit de această ocazie pentru a-mi anunţa demisia, din cauza vârstei înaintate; nu mai pot ignora semnele de slăbire”, a declarat Napolitano, care are 89 de ani, în discursul de sfârşit de an.

„Vârsta înaintată îşi arată efectele – limitări şi dificultăţi – asupra sarcinilor pe care le are un şef de stat. Reformele trebuie continuate, iar alegerea viitorului preşedinte al Italiei este un test de maturitate pentru clasa politică”, a adăugat Napolitano, citat de Corriere della Sera.

„Am dat tot ce am avut mai bun în toţi aceşti ani în care am fost şef al statului, în scopul vindecării rănilor care au adus atingere unităţii naţionale”, a mai spus Napolitano, care a fost nouă ani preşedinte al Italiei.

Recomandările editorilor GreatNews:

Eterna şi amuzanta Românie. 13 imagini cu umor garantat
15 evenimente sportive pe care trebuie să le vezi în prima parte a anului 2015
Ce mesaje au transmis Klaus Iohannis și Victor Ponta de Anul Nou