Premieră în România. Referendum pentru unirea a două localități

În această duminică va avea loc o premieră electorală în România. Orădenii și locuitorii comunei Sînmartin merg la urne pentru a vota dacă sunt pentru sau împotriva fuziunii dintre cele două localități, potrivit Digi24.ro.

Potrivit legii, pentru ca referendumul să fie declarat valid trebuie să se prezinte la vot cel puțin 30% din numărul celor care au drept de vot și sunt înscriși pe listele electorale permanente în fiecare dintre cele două localități.

De asemenea, pentru ca cele două localități să fuzioneze trebuie ca jumătate plus unul din cei care s-au prezentat la urne să voteze „Da”. Sunt așteptați la vot aproape 200.000 de alegători, 8.000 fiind din Sînmartin.

143 de secții de vot vor fi deschise în Oradea și opt în comuna Sînmartin. Potrivit Digi 24, primarii celor două localități spun că prin această unire zona se va dezvolta foarte mult.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă sezoniere pentru români în străinătate
Afaceri de familie. 7 factori ce asigură succesul
O româncă agresată de un polițist și-a găsit dreptatea la CEDO. Ce despăgubire va primi

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.