Premieră printre suspecții de corupție: Nu ne eliberați, stăm în arest!

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul omului de afaceri Dorin Cocoș și a fiului acestuia, Alin Cocoș, judecați pentru corupție.

Însă cei doi au contestat această decizie. Însă, motivul pare a fi unul logic. Dorin și Alin Cocoș au recunoscut faptele pe care le-au făcut în fața anchetatorilor, ar putea primi pedepse mai mici, însă se așteptă ca acestea să fie cu executare.

Prin urmare, pentru că perioada de arest la domiciliu se scade dintr-o eventuală pedeapsă cu închisoare, cei doi ar putea fi interesați să-și petreacă o parte din timp închiși în casă și nu după gratii. Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență și dare de mită, iar Alin Cocoș de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Dosarul în care sunt implicați cei doi, „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe 26 februarie. Mai sunt implicați, printre alții, Adriean Videanu, fost ministru al Economiei și Alina Bica, fost șef al DIICOT.

Procurorii DNA spun că în vara anului trecut, Alina Bica a primit un teren în Snagov, județul Ilfov. Terenul ar fi fost primit pentru validarea unui dosar de despăgubire, din 2011.

În acea perioadă, Bica era secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.