Povestea uimitoare a cățelului fără patru labe care a primit o nouă șansă

Compania OrthoPets produce proteze pentru animale. Foto: orthopets.com

Brutus, un câine din rasa Rottweiler care își pierduse toate vârfurile celor patru labe din cauza degerăturilor, a primit o nouă șansă de a avea o viață fericită cu ajutorul unor proteze speciale pe care le poartă la cele patru picioare, relatează CNN.

„Poți să îi explici unui animal de ce îi pui aceste proteze la picioare, poți să îi arăți că sunt puse ca să îl ajute”, a povestit tânăra Laura Aquilina, care îl îngrijește pe Brutus. Acesta este al doilea câine din lume care beneficiază de proteze la toate cele patru picioare.

Tânăra îl ajută pe Brutus să se obișnuiască, treptat, cu o viață cu membre artificiale. Cei doi se joacă împreună, iar Aquilina îl pune să facă diferite exerciții. Exercițiile și joaca îl învață pe tânărul câine, în vârstă de numai doi ani, să își mențină echilibrul.

Însă Aquilina vrea ca Brutus să ajungă să aibă o mobilitate și mai mare, să alerge și să se joace și cu alți câini.

Martin Kaufmann este fondatorul OrthoPets, o companie care fabrică proteze pentru aproximativ 250 de animale din toată lumea, în fiecare an.

„Un câine [cu proteză – n.r.] poate să iasă afară și să se bucure de lucrurile pe care le fac câinii în mod normal. Se simt foarte bine”, a povestit Kaufmann.

Potrivit lui Aquilina, cățeii care au probleme nu ar trebui să fie ocoliți de către cei care vor să adopte un câine: „Dacă ar ajunge vreodată într-un adăpost, ar spune că nu poate fi adoptat pentru că nu are labe. Cred că e important ca oamenii să știe că putem lucra cu astfel de animale”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai frumos proiect. Un leu pentru copiii români care „trăiesc un coșmar”
S-a produs cel mai mare cutremur din acest an din România
Experiment social. Cum reacționează românii când un bărbat își agresează prietena pe stradă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.