Povestea tinerilor care și-au făcut nunta cu 4.000 de refugiați

FOTO: @kimseyokmu/Twitter
FOTO: @kimseyokmu/Twitter

Doi tineri au decis să-și petreacă nunta în mijlocul refugiaților. Fethullah Üzümcüoğlu şi Esra Polat, din Turcia, au împărțit mâncare pentru aproximativ 4 mii de refugiați sirieni, potrivit The Telegraph.

Fethullah și Esra s-au căsătorit săptămâna trecută, în orașul Kilis, foarte aproape de granița cu Siria.

„Ne-am gândit că într-o astfel de zi fericită să facem nunta împreună cu frații noștri sirieni. Cu voia Celui de Sus, gestul nostru îi va face și pe alții să procedeze la fel și să ofere hrană surorilor și fraților niștri din Siria. Pentru noi a fost o nuntă foarte interesantă”, a declarat tatăl mirelui, Ali Üzümcüoğlu, pentru publicaţia locală Serhat Kilis, citată de Știrile TVR.

La împărțirea mâncării s-a implicat și o organizație turcă, care încearcă să-i ajute pe cei 4 mii de refugiați din orașul Kilis.

„Bucuria din ochii copiilor refugiați nu are preț. Ne-am început călătoria către fericire făcându-i pe alții fericiți și e un sentiment nemaipomenit”, a declarat mirele. Și mireasa a spus că a fost o experiență deosebită și că e fericită că a putut să împartă masa cu oamenii aflați în situații delicate.

În Turcia sunt până în prezent în jur de 2 milioane de refugiați sirieni.

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.