Povestea lui Gică, paznicul Deltei Văcărești

Lacul Văcărești Foto: wikipedia.org

Lacul Văcărești din Capitală, bogat în vegetație și o faună impresionantă, botezat „Delta din blocuri”, are și tot felul de personaje pitorești, potrivit Știrile TVR.

Unul dintre ei este considerat un fel de paznic al locului. Gică trăiește în acest loc de 17 ani și crește aici nouă copii. Acesta spune că hrănește viețuitoarele din apropiere, alungă braconierii, boschetarii, curăță zona de gunoaie și chiar plantează copaci.

Și-a improvizat o baracă, iar în jurul ei o gospodărie. Crește rațe, găini, gâște, trei câini și niște pisici. Înainte a lucrat la o fabrică de cauciucuri din Capitală, fiind specializat în confecții metalice. După ce uzina a intrat în faliment a rămas șomer, iar până în urmă cu aproximativ doi ani și-a câștigat existența din colectarea și vânzarea fierului vechi din gunoaie.

Acum nu prea mai poate munci pentru că a suferit arsuri de gradul 2 într-un incendiu care a izbucnit lângă baraca lui și a intrat în flăcări pentru a salva trei copii uitați de părinți într-un bordei.

Asociația Parcul Natural Văcărești: Așteptăm momentul istoric!

Statutul de parc natural ar urma să fie stabilit prin hotărâre de Guvern, iar în documentație a fost cuprinsă și o hotărâre a Primăriei Capitalei.

„Consider că trăim astfel un moment oarecum istoric, în sensul în care ne apropiem de finele a trei ani în care ceea ce încercăm noi să facem, cei de la Asociația Parcul Natural Văcărești, este să oferim un plămân verde nesperat Capitalei.

În momentul de față Bucureștiul este una dintre capitalele europene cu cea mai mică suprafață verde din Europa și în același timp este una dintre capitalele europene cu cel mai puțin spațiu verde din Europa. Cred că acest parc poate să ne ofere câteva sute de hectare în plus de spațiu verde”, a declarat alpinistul Alex Găvan, unul dintre cei care susțin transformarea Deltei Văcărești în rezervație naturală.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte