Povestea lagărului sovietic transformat în plajă și zonă de distracție

Captură Youtube
Captură Youtube

Un lagăr sovietic din Estonia a devenit unul dintre cele mai atractive puncte turistice. Potrivit Știrile TVR, regiunea Rummu, din nordul țării, a reușit să devină unul dintre cele mai căutate locuri din zona litoralului Mării Baltice.

Pentru cineva care vizitează pentru prima dată locul, peisajul nu este unul foarte primitor. Bucuria o descoperi în mijlocul ruinelor, alături de mulții turiști care vin aici vară de vară.

Însă autoritățile nu recomandă locul, întrucât, din cauza ruinelor, în zona lagunei formate la Rummu au avut loc numeroase accidente nefericite.

Închisoare a funcționat până în anul 1991, atunci când Uniunea Sovietică s-a destrămat. Deținuții de aici, care lucrau într-o carieră de marmură, erau puși să muncească până la epuizare. După ce s-a închis lagărul de muncă, iar săpăturile au fost oprite, apele subterane au invadat cu timpul clădirea principală, iar locul arată acum ca o lagună.

Ruinele clădirii centrale și multe alte imobile anexe, aflate sub ape, sunt foarte apreciate de pasionații de scuba diving.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijitor de persoane în Marea Britanie
Locuri de muncă la Lidl, în zeci de orașe din țară

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.