Poveste de iubire ca-n filme. Se căsătorește cu tânărul căruia i-a donat un rinichi

danny robinson
Danny și Ashley. Foto: Captură YouTube

O donatoare de organe din SUA se va căsători cu bărbatul căruia i-a salvat viața dăruindu-i unul dintre rinichii săi, relatează publicația „The Independent”.

Cei doi s-au cunoscut în urmă cu doar un an. În ianuarie 2014, Ashley McIntyre, de 26 de ani, a auzit la radio apelul lui Danny Robinson, pe atunci în vârstă de 25 de ani. Prin apelul său, tânărul din Louisville, Kentucky, cerea ajutorul oamenilor pentru a găsi un donator de rinichi.

Pe-atunci, Danny făcea dializă timp de 12 ore pe săptămână pentru a rămâne în viață: rinichii săi cedau deoarece suferea de boala Berger. Danny nu avea o poveste de viață prea fericită: casa lui arsese chiar de Crăciun în anul 2011, iar tatăl său murise de cancer la creier un an mai târziu.

„Pentru ei, problemele au venit una după alta. Atunci m-am gândit: „Eu am grupa de sânge 0 și nu am probleme de sănătate””, a povestit Ashley pentru ABC News.

Testele la care s-a supus ulterior au demonstrat că organul său era compatibil cu rinichii lui Danny, așa că operația a fost stabilită pentru aprilie 2014. În mod normal, Danny ar fi trebuit să aștepte câțiva ani pentru a primi un rinichi din partea unui donator decedat.

„Nici într-un milion de ani nu mi-am imaginat că mi s-ar putea întâmpla așa ceva”

danny robinson
Danny și Ashley s-au logodit. Foto: Pagina de Facebook Danny Robinson

Tinerii s-au întâlnit pentru prima dată în luna de dinainte de operație, iar după intervenția chirurgicală au păstrat legătura prin mesaje și telefoane până în luna mai, când și-au dat prima întâlnire, potrivit Sky News.

„Imediat ce am început să ne întâlnim, ne-am dat seama că asta e [ceea ce căutam – n.r.]”, a povestit Danny. Danny a cerut-o pe nevastă pe Ashley în ziua de Crăciun, iar acum urmează să se căsătorească. Ashley este deja însărcinată cu o fetiță care se va naște în luna iunie.

Când cei doi și-au anunțat logodna pe Facebook, prietenii au comentat că povestea relației lor pare desprinsă dintr-un roman.

„Nici într-un milion de ani nu mi-am imaginat că mi s-ar putea întâmpla așa ceva”, a comentat Danny pentru jurnalul „Courier”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum au ajuns studenții indieni să recite poezii de Mihai Eminescu
Lupta pe ora de religie. Biserica vrea o singură cerere, pe toată școlarizarea
Elena Udrea în închisoare: Vrea să vopsească gratiile şi caloriferele pe banii ei

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.