Polițistul care a căzut în groapă era în coloana oficială a unui ministru

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro

Poliția Capitalei a confirmat astăzi că polițistul care a murit după ce a căzut într-o groapă cu motocicleta era în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Într-un comunicat oficial, reprezentanții Poliției spun că vicepremierul ar fi fost la o întâlnirea pe teme de securitate publică și ar fi avut dreptul legal de a beneficia de coloană oficială.

Până acum, reprezentanții polițiștilor au negat acest lucru și au susținut că acesta se îndrepta către o interesecție pentru a fluidiza traficul.

Potrivit Codului Rutier, doar patru demnitari români au dreptul să beneficieze zilnic de coloane oficiale: președintele, premierul și șefii Camerei Deputaților și Camerei Senatului. Acestora li se mai adaugă și miniștrii care au nevoie să se deplaseze în regim de urgență.

„În primul rând motocicleta nu trebuia scoasă în stradă pe o asemenea vreme, erau 10 grade Celsius și ploua. Conducerea profesională a Poliției Rutiere nu trebuia să scoată motocicleta sub 15 grade Celsius și pe ploaie. Aveau suficiente mașini, circa 5.100 pe Ministerul de Interne, iar zile trecute au primit încă 400 de mașini noi.

Ei trebuie să explice procurorilor de ce au decis să scoată motocicleta. Apoi, din punctul meu de vedere nici lucrarea de pe carosabil nu era semnalizată corespunzator. Trebuie văzută autorizația de construire și dacă s-au respectat măsurile de siguranț”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, pentru Hotnews.ro.

Polițistul a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei Vodă, marți seară, în jurul orei 22:00. Groapa era adâncă de câțiva metri și era săpată de o echipă de muncitori care făceau reparații la branșamentul al unei rețele de gaze. Lucrarea era împrejmuită cu un gard metalic, însă procurorii vor analiza dacă a fost semnalizată corect.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.