Peste 40 de elevi și profesori de la un liceu au ajuns la spital intoxicați. Nu se știe de la ce s-au îmbolnăvit

colegiul loga timișoara
Foto: Liceul Constantin Diaconovici Loga (C.D. Loga) - Timișoara / Facebook

Zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D.Loga din Timișoara au ajuns la spital intoxicați. În total, circa 30 de elevi și 12 profesori au prezentat simptome. Deocamdată, cauza nu este cunoscută, anunță publicația locală „Opinia Timișoarei”.

Ei au ajuns la spital începând de marți după-amiaza și până în cursul nopții, având simptome precum dureri abdominale, vărsături, frisoane, scaune diareice și amețeală.

Sursa intoxicației nu este cunoscută deocamdată, mai ales că liceul nu are cantină, nu e racordat la gaze naturale și nu s-au făcut dezinsecții sau deratizare.

Una dintre ipoteze este ca apa din dozatoarele din incinta liceului să fi fost contaminată, însă nu toți cei care se simt rău au băut apă de la aceste aparate, mai notează sursa citată.

„Legat de situația de la Loga, la această oră pot spune că nu știm de la ce au apărut simptomele copiilor. Sunt în jur de 30 de copii, vreo 12 adulți afectați de aceleași simptome! O parte internați, o parte acasă”, a declarat Aura Danielescu, inspector-șef al ISJ Timiș, citată de publicația locală tion.ro.

Acum, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș iau probe din clase, din alimente precum laptele și cornurile distribuite elevilor, dar și din apa din dozatoare și din cea de la chiuvetă. De asemenea, la fața locului au fost trimiși și specialiști în radiații și toxicologie. Cursurile au fost suspendate.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.