Persoanele peste 40 de ani ar trebui să lucreze doar 3 zile pe săptămână

Persoanele de peste 40 de ani ar trebui să lucreze doar trei zile pe săptămână, pentru a da cel mai bun randament. La concluzia aceasta a a ajuns o echipă de cercetători australieni, potrivit Digi24.

Australienii au luat în calcul obiceiurile de la locul de muncă și testarea capacității cerebrale a 3.000 de bărbați și 3.500 de femei. Studiul a plecat de la faptul că mai multe țări din lume iau în calcul creșterea vârstei de pensionare.

Mai multe companii mici din Suedia testează programul de lucru de șase ore. Pe perioadă scurtă, acest lucru înseamnă costuri suplimentare, pentru că e nevoie de mai mulți angajați. Însă cercetarea dorește să demonstreze dacă reducerea zilei de lucru la șase ore se traduce prin creșterea productivității.

„Ziua de opt ore de muncă nu este atât de eficientă pe cât se crede. E o provocare importantă să rămâi concentrat timp de opt ore la muncă. Pentru a face față, pe lângă muncă adăugăm și alte lucruri și facem pauze pentru a face față mai ușor la muncă. De asemenea, avem probleme și cu viața personală”, e de părere Linus Feldt, CEO-ul unei companii din domeniul IT, citat de The Independent.

Unul dintre cele mai importante proteste pentru schimbarea programului de lucru a fost în anul 1872, atunci când circa 100 de mii de lucrători din New York, cei mai mulți din industria construcțiilor, au cerut reducerea timpului de lucru la 8 ore, fără micșorarea salariului. George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor și Tâmplarilor a inițiat introducerea unei rezoluții care stipula ca „8 ore să constituie ziua legală de muncă de la, și după 1 mai 1886”. Cu timpul, această rezoluție ar fi devenit un model în aproape toată lumea.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.