Tânărul de 21 de ani care face 1.000 de dolari pe zi conducând mașini

Parker Nirenstein
Parker Nirenstein. Foto: Captură Youube

Parker Nirenstein este fondatorul Vehicle Virgins, un canal de YouTube foarte popular printre iubitorii de mașini. La numai 21 de ani, tânărul care a devenit celebru pentru filmulețele pe care le realizează a ajuns să câștige 1.000 de dolari pe zi, relatează BBC.

Nirenstein este student la inginerie la Universitatea din Michigan, SUA, și are un hobby inedit: atunci când nu învață pentru examene, își petrece weekendurile și timpul liber conducând mașini exotice, foarte performante, pe care le analizează, scoțându-le în evidență defectele sau calitățile.

Pentru a filma întreaga experiență, Nirenstein folosește mai multe tipuri de camere, inclusiv o cameră GoPro pe care și-o pune pe cap pentru a filma din poziția șoferului. După ce se filmează conducând o mașină, tânărul pune videourile rezultate pe canalul său de YouTube, Vehicle Virgins, care este urmărit de peste 200.000 de persoane, și care generează milioane de afișări și totodată venituri mari din publicitate.

Pe 20 martie, Vehicle Virgins a generat venituri record de 996,25 dolari (într-o singură zi). Potrivit Socialblade, veniturile generate de canalul său de YouTube ajung la 27.000 de dolari pe lună.

Din banii câștigați astfel Nirenstein a reușit chiar să își cumpere mașinile visurilor lui: un Lamborghini Gallardo de culoare galbenă, și un Mercedes-Benz S-Class luat în leasing.

Potrivit BBC, Nirenstein este foarte diferit de colegii săi de la facultate: tânărul nu petrece prea mult timp jucându-se pe calculator, mergând la petreceri sau stând degeaba. Așa că are foarte mult timp pentru a realiza și a edita filmările.

De obicei, pentru realizarea videoclipurilor, împrumută mașini de la dealeri locali sau de la proprietari din zonă. Însă în ultimul timp, producători precum Hyundai sau Toyoya au început să îi trimită cele mai noi mașini pentru a le testa.

„Jaguar nu îmi va împrumuta nimic până când nu împlinesc 25 de ani. Așa că pur și simplu am să împrumut un Jaguar de la un proprietar dacă vreau să conduc unul”, a povestit el pentru BBC.

Nirenstein spune că important este ca videoclipurile să devină virale: „În decembrie anul trecut și în luna ianuarie am avut o creștere uriașă. Am trecut de la 8.000 de afișări pe zi la peste 100.000. A fost o creștere de peste 10 ori”, a mai explicat studentul pasionat de mașini.

Unul dintre tutorialele sale video are acum aproape 3 milioane de vizualizări.

În prezent, Nirenstein face recenzii pozitive și negative separate pentru fiecare mașină.

„Videoclipurile arată pur și simplu ce îmi place și ce nu la o mașină atunci când o conduc pentru prima dată, fără să am prejudecăți”, a mai spus el.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O româncă face 40.000 de euro după ce și-a vândut mașina și a plecat din corporație
O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei
5 lucruri de ținut minte când deschizi o afacere
Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.