Perseidele 2015. Tot ce trebuie să știi despre ploaia de stele din această noapte

meteori
Time lapse cu cerul nocturn (liniile paralele sunt stelele, iar meteorii se văd în partea din centru-jos a imaginii, ca niște linii care le intersectează pe celelalte). Foto: Captură YouTube

Cel mai interesant spectacol ceresc al anului are loc în această seară, după miezul nopții.

”Dacă vreți să vedeți o ploaie de stele în acest an, vă recomandăm Perseidele din August”, spune un comunicat al NASA.

Cometa Swift-Tuttle trece prin sistemul nostru solar o dată la 133 de ani, lăsând o dâră de praf în urma ei. Când Pământul trece prin aceste urme, norul de praf lovește atmosfera, iar acest lucru provoacă ploaia de stele.

În fiecare an, Perseidele pot fi văzute între 17 iulie și 24 august. În 2015, apogeul lor va fi înregistrat în această noapte, când sunt așteptate chiar și 100 de stele căzătoare pe oră.

Nu aveți nevoie de binoclu sau de telescop, spectacolul putând fi observat cu ochiul liber. E nevoie doar de un cer senin, dar și de un loc de observație care să nu fie foarte luminat.

Ideale sunt locurile de la marginea orașelor sau de undeva din mediul rural, unde poluarea luminoasă nu este puternică.

Privirea oamenilor are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta întunericului.

Pentru a avea cele mai mari șanse de a observa ploaia de stele, căutați, la Nord-Est, constelația Perseus. Este destul de ușor de găsit pe cerul nopții, stelele care o compun formând litera Y. De acolo vor apărea meteorii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews: