Performanță a elevilor români la o competiție organizată de NASA. Statul nu-i încurajează

O echipă de elevi de la Colegiul Tudor Vianu din Capitală va reprezenta România în finala celei mai importante competiții de astronomie pentru liceeni, potrivit Digi24.

Concursul, care se desfășoară luna viitoare în Belgia, este organizat de NASA, Agenția Spațială Europeană și MIT. Cei șapte elevi au muncit câteva săptămâni ca să ajungă în competiția Zero Robotics.

Doi dintre membrii echipei sunt olimpici internaționali la informatică. Codul pe care l-au scris controlează viteza, rotația și direcția unor sateliți.

„Sateliţii vor lupta unul împotriva celuilalt. Trebuie să obţii cât mai multe puncte fotografiindu-l pe adversar sau colectând aceste obiecte pe care le vedem pe hartă.

Sunt meciuri între echipe şi toată lumea joacă cu toată lumea, asemănător unui campionat de fotbal”, a explicat Bogdan Crețu, citat de Digi24.

Echipa de elevi este acum în căutare de o sponsorizare pentru transport. Organizatorii le asigură doar cazarea, iar statul român nu finanțează astfel de proiecte.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.